Re: pořadí dětí u daňového bonusu
Kdy se třetí dítě narodilo?
U druhého dítěte jste zadala kolik měsíců?
U třetího dítěte jste zadala kolik měsíců?
Celý rok, nebo jste jeho pořadí "přeřadila" v měsíci narození třetího dítěte?
Tak přece si to vezměte logicky a představte si to takto - kdyby byla na každé dítě stejná částka, tak by to bylo úplně jedno, ale ona je na každé pořadí jiná sleva. Dítě se podle toho, co píšete, narodilo v červenci. Jak byste mohla mít na 3. pořadí dítě 12 měsíců, když prvních 6 měsíců existovaly jen 2 děti? Klidně jste mohla udělat to, že se od července stalo z 1. dítěte 3. a z nově narozeného 1., ale pořád by to vyšlo nastejno, tzn. že v roce 2015 existovaly 2 děti 12 měsíců a další dítě jen 6 měsíců (čili do června existovalo jen 1. a 2. pořadí a teprve až od července nastoupilo 3. pořadí).
Prosím, když u zaměstnance uplatňuji zvýhodnění na 3 děti, které on si potom uvede ve svém daň. přiznání, musí dodržet stejné pořadí jako v zaměstnání, když dodrží počet měsíců uplatňování (nejstarší dcera jednoho takového ukončila předčasně studium, bohužel jsem ji měla jako č. 2 a druhou jsem proto musela přeřadit z 3. na její místo. V přiznání by bylo jednodušší mít rovnou tu co je jen dva měsíce jako č. 3).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2016 11:31
Prosím o radu. Zaměstnanec uplatňoval daňovým příznáním, které jsem mu dělala daňový bonus na tři děti. Děti jsem ,,poskládala,, tak, že jako první dítě jsem dala to co se narodilo až v roce 2015 a pak druhé a třetí. Z finančního úřadu vrátili, že dítě které se narodilo v 2015 se píše až na třetí pozici. Tam jsem však dala dítě,které uplatnilo celých 12 měsíců oproti dítěti narozeném v r. 2015. Poradíte kdy najít metodiku jak postupovat? Na školení nám říkali, že múžeme děti dosadit na pořadí 1, 2 a tři jak sami chceme. Poté co bylo vráceno z FÚ a po přepočítání je rozdíl přes 2000 méně pro zaměstnance.
děkuji