Re: KH a reklamace sudu piva
Já v daňové evidenci účtuju dobropisy do výdajů s minusem. Faktura i dobropis k ní se pro KH posuzují zvlášť, rozhoduje částka včetně obalů (u dobropisu bez minusu), jestli do B2 nebo B3.
Někdy sud prostě vymění, dovezou doklad "reklamace výměnou", který neúčtuji, jen ukládám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2016 21:24
Dobrý den, dělám poprvé KH a v diskuzi jsem odpověď nenašel. Danová evidence, plátce DPH, osvč. Narazí sud piva, ten pění, zavolá do pivovaru, ti si ho odvezou a za nějakou dobu (týden, při některé z dalších dodávek) řidič doveze "opravný danový doklad" kde je uveden zálohový obal a pivo, oboje s mínusem, na dokladu je uvedeno "hotově", tedy předá peníze.
Pokud jde o postup, tak v den, kdy odváží reklamaci uvedu mínus na skladovou kartu piva sudu a z pohledu KH se nic neděje. V den, kdy dovezou hotovost ji uvedu jako příjem do peněžního deníku, ale netuším, jak to promítnout do KH. Zálohové obaly jsou bez DPH, ty se v KH nikdy nevyskytují. Poradíte mi prosím jak s pivem? Děkuji