Re: Poměrná část dovolená - mateřská
Dny na mateřské se počítají jako odpracované. Takže záleží na tom, jestli budete před MD na nemocenské nebo ne. Krátí se za 100 zameškaných dnů o 1/12 a za každých dalších 21 dnů o další 1/12.
Pokud nastoupíte MD 4.10.2016 a do doby nástupu na MD nebudete mít více jak 100 neodpracovaných dní (neschopenka), budete mít za rok 2016 nárok na celou dovolenou. MD Vám skončí 17.4.2017 Pokud si požádáte o čerpání dovolené bezprostředně navazující na MD, nebude se vám v roce 2017 krátit dovolená o neodpracované dny (rodičovská dovolená) a budete mít nárok na celou dovolenou roku 2017.
Dobrý den,
pokud to správně počítám, tak jsem nyní v 8tt, takže pokud správně počítám, tak končím 2 měsíc. Ale samozřejmě se mohu mýlit, jsem poprvé těhotná :-). Vím, že se to počítá trošku jinak, než kalendářní měsíce. Já jsem to chtěla vědět jen tak odhadem, ale pokud jsem si to správně spočítala, tak jak já myslím, že se to počítá, tak bych měla mít poměrnou část buď 19 dní dovolené nebo 21 dní. Jinak na nemocenskou se nechystám před odchodem na mateřskou, ale to samozřejmě může dopadnout jinak.
Děkuji za Vaše odpovědi.
PP
Mateřská dovolená se počítá jako odpracovaná doba, takže pokud nebudete z JINÉHO důvodu nepřítomna v práci déle jak 100 dnů, tak budete mít v letošním roce nárok na celou dovolenou!
Pokud splníte podmínky, které jsem psala v předchozím příspěvku, budete mít nárok na celou dovolenou i v roce 2017.
Dobrý den,
tak jsem dnes zjistila svůj termín porodu - 27/11/2016. Nevím, zda mi můžete takhle z hlavy říci, zda víte, kolik bych dostala peněz, když bych chtěla být s dítětem doma do 3 let jeho věku? Nebo případně do 2 let? Myslím v rámci rodič. příspěvku.
Děkuji za info,
PP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2016 13:50
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kolik budu mít dnů dovolené, když budu odcházet z práce na mateřskou cca 4.10.2016 a termín porodu cca 29.11.2016?
Plánuji odejít 8 týdnů před porodem.
Děkuji,
PP