Re: nárok na odstupné - prosím zkušené.
Aby se PP na dobu určitou nepočítal, tak by mezi ním a tím dalším musela být prodleva víc jak 6 měsíců, to vyplývá z toho, co jste zde napsala. Nic dalšího nikde nenajdete
Re: nárok na odstupné - prosím zkušené.
Tak jsem vám našla komentář k tomuto § v zákoníku práce k 1.1.2016 z Anagu -
"Do doby trvání pracovního poměru se započítávají i dřívější pracovní poměry u téhož zaměstnavatele, pokud doba os skončení předchozího do vzniku následujícího PP nepřesáhla 6 měsíců. Taková situace může nastat např. při opakovaném sjednávání PP na dobu určitou. "
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2016 8:01
dobrý den, chtěla bych moc poprosit o výklad k §67 odstupné, kde se píše, že "za dobu trvání pracovního poměru se považuje i doba trvání předchozího pracovního poměru u téhož zaměstnavatele, pokud doba od jeho skončení do vzniku následujícího prac. p. nepřesáhla dobu 6 měsíců" - tak a můj dotaz zní, má se za to, že se jedná pouze o ten předchozí nebo o všechna předchozí?
Příklad: zaměstnanec byl u nás zaměstnán od 30.5. - 30.11.2014 poté od 1.4. - 30.11.2015 no a nyní ho chceme zaměstnat od 1.5. - 30.11.2016 v případě ukončení PP ze strany zaměstnavatele nevím jestli počítám pro výši odstupného pouze ten předchozí rok tj. 2015 nebo i ten 2014.
Nikde jsem k tomuto tématu ani v judikatuře nic bližšího nenašla. Moc děkuji