Podání přehledu OSVČ

• (neregistrovaný)

21. 4. 2016 8:01

V r.2015 mám trvalý prac.poměr na dobu neurčitou,žádné příjmy z vedl.činnosti jsem neměl.Musím podávat Přehledy ZP a OSSZ?Na Fú stačí místo Přiznání k dani čestné prohl.,že jsem neměl žádné příjmy z vedl.činnosti?Dík Míla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 4. 2016 8:36

.. (neregistrovaný)

Re: Podání přehledu OSVČ
      Ano, musíte. Jak jinak se ZP a OSSZ dozví, ze nemáte z podnikání žádné příjmy?
      A prohlášení na FU mělo být podané v termínu pro podání DPFO.

• 21. 4. 2016 10:07

Míla111 (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď,nevěděl jsem,že se musí dát čestné prohl.na Fú, udělám tak ihned,roč.daň.zúčtování provedl zaměstnavatel.Hrozí mi nějaký postih?

• 21. 4. 2016 10:15

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Nejsem daňový poradce a nevím, jaký postih hrozí za pozdní podání podle § 136/5 a zda již nebude na podání tohoto oznámení pozdě. Sama bych v tomto okamžiku řešila podáním Přiznání k dani z příjmu. Požádala bych zaměstnavatele o vystavení POTVRZENÍ o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a podala DPFO. Trochu jiná situace by byla v případě, že bych obdržela v zaměstnání daňový bonus na dítě a neměla za rok příjem vyšší jak šestinásobek minimální mzdy. To bych pak naklusala na poradu k daňovému poradci.

Daňový řád
      § 136
      (5) Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání nebo vyúčtování.

• 21. 4. 2016 11:24

Míla111 (neregistrovaný)

Daň.roč.zúčtování příjmů FO za 2015 provedl zaměstnavatel/vč.všech daň slev,pojišť. atd/takže podání DPFO by byla duplicita,ne?Vůči Fú a mne je daň a daň.zvýhodnění vyřízené tím,co provedl zaměstnavatel a následně výplatou doplatku ze zúčtování ve mzdě?Zaměstnavateli jsem řekl,že žádné příjmy ze SVČ jsem neměl,o čest.prophl.jsem bohužel nevěděl.Nevím,moc tomu nerozumím-jak dál?Moc děkuji Míla

• 21. 4. 2016 11:36

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Ale tohle nebude roční zúčtování daně, ale podání Přiznání k dani z příjmu. Do Potvrzení zaměstnavatel doplní, že provedl RZD a s jakým výsledkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).