Re: Analytika učtu 343
Naprostý souhlas, představte si těch předkontací na všechny možné sazby. A že jich už bylo, v jedné firmě jsem viděla jednotlivé analytické účty pro 5%, 9%, 10%, 14%, 15%, 19%, 20%, 21%. Pěkně nepřehledné a složité na zpracování. V tomto případě bych řekla že čím více analytických účtů, tím více práce a také stoupá možnost chybného zaúčtování.
Používám pro DPH na vstupu, pro DPH na výstupu a "vyrovnávací" pro platby. U nové firmy bych ale řešila také jako Pix12.
Záleží na programu.
V tom mém do toho vůbec nezasahuju. Staré analytiky na jiné sazby se nepoužívají, po zpracování přiznání se "samo" zaúčtuje převedení mezi 343021 a účtem pro odvod na FÚ. Nemám šanci to ovlivnit.
(staré analitiky tam zůstávají proto, aby při nahrádí dat z předchozích roků fungovalo všechno tak, jak má)
Dobrý den,
k 31.12.2015 na odvodem účte 343099 suma daň.povinnost za 12/2015 s odvodem v 01/2016, ale na účte 343021 mi zbyla částka cca 1000Kč / faktury kde DUZP je 12/2015 ale fyzicky obdrželi 01/2016 i uplatnili DPH samozřejmě/ je to tak správně ? Děkuji Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2016 8:55
Dobrý den,
"musím" mít analytiku účtu 343 pro základní a sníženou sazbu DPH?
Ve snížené sazbě mám za měsíc tři faktury
Děkuji