Re: Změna smlouvy-prosím - p.Pája ??
Na váš dotaz se kvalifikovaně odpovědět nedá, nevíme, co "obsluha čerpací stanice" zahrnuje. Máte popis pracovní činnosti nebo jinak pojmenovaný dokument? Já sama si pod pojmem obsluha čerpací stanice představím především prodavačku. Nepíšete, zda pracovní dobu máte v PS sjednánu, nebo se jedná o jednostrannou informaci, kterou jste vzala na vědomí. I kdyby se jednalo o smluvní ujednání, zaměstnavatel může za trvání PP měnit požadavky na výkon práce a pokud nebudete souhlasit se změnou, je dán výpovědní důvod podle § 52 f) = bez odstupného. Uvedené souvisí s organizací práce, o které rozhoduje výhradně zaměstnavatel. Uzavřete-li dohodu o rozvázání PP, podporu budete pobírat ve výši 45 %.
Re: Změna smlouvy-prosím - p.Pája ??
Jestli tomu dobře rozumím, tak práci v bistru sjednánu nemáte. S tou pracovní dobou jsem vám to už psala - buď ji máte sjednanou, pak ke změně je potřeba souhlasu obou, nebo se jedná o jednostranné rozhodnutí zaměstnavatele, které jste v PS vzala na vědomí. Ale tím, že pracovní doba souvisí s organizací práce, zaměstnavatel může své požadavky měnit podle svých potřeb. To znamená, že ani smluvní ujednání, pokud je v PS obsaženo, vás nemůže zachránit. Zaměstnavatel si to napřed zúřaduje jako změnu požadavků, pak vám nabídne změnu dohody (pokud byla uzavřena) a když na ni nepřistoupíte, je naplněn výpovědní důvod. Ale to už jsem psala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2016 9:24
Dobrý den, můžete prosím poradit, dotaz znovu včera kolem poledne, děkuji