Re: datová schránka a DPH
>>>Dobrý den, DPH mám zpracováno ve formátu XML.
>>>V datové schránce odešlu jen jako přílohu? Stejně tak
>>>KH?
>>
>>Přesně tak. V jedné datové zprávě obě XML přílohy.
>Já tedy posílám každý soubor samostatnou datovou
>zprávou, po přečtení zkušeností zde diskutujících o tom,
>jak se ztratilo i daňové přiznání...
Posílám současně a zatím bez problémů. Posílal jsem tak i přiznání se dvěma evidencemi PDP a souhrnným hlášením. :-) Uvidíme časem, zatím ťuk ťuk na dřevo. :-)
Ano, to já jsem také posílala vše najednou, ale KH jde do Pardubic a daňová přiznání by měla zůstat u našeho FU, takže pokud pošlete najednou, musí FU přeposlat Vaše KH a prý mohou nastat problémy, když přepošlou celou Vaší zprávu...ale nevím, to jsem jen vyčetla. Zkušenost také nemám.
Také posílám dvě zprávy z DS.
Cílové stanice jsou různé a pokud to budou rozdělovat berušky, tak je šance, že se něco ztratí.
A pečlivě archivuji zfo dodejku a opis zprávy.
Letos se ještě nic neztratilo, ale brutalita ze strany GFŘ vzrůstá a tak se musím připravit na dokazování, že já odeslal.
Hezký den!
Dodejka a opis zprávy
Pet,
doručenkou (DD) pouze budete tvrdit, že jste někdy něco poslala.
Opisem zprávy (ODZ) ale můžete prokázat CO jste odeslala.
Pokud šmejdům věříte, že nikdy s nimi nebudete mít spor o to, co jste vlastně poslala, tak si klidně uchovávejte jen DD.
Já šmejdům nevěřím a proto uchovávám jak DD tak i ODZ. Samozřejmě v elektronické podobě zfo, vytištěné to nemá hodnotu a navíc ničím naše lesy. :-))
Hezký den!
>>Ale posíláte ty samostatné dvě zprávy na stejnou ID
>>adresu?
>Ano, stále na náš FU, ale je jednodušší vzít mou
>zprávu s KH a celou ji přeposlat, než z ní KH vyňoupnout,
>DP k DPH oddělit a posílat ho z FU na CML samostatně:-)
Chápu, ale to víte, že to takhle někdo musí ručně oddělit a že to neprobíhá automaticky v jejich systému, a nebo je to předpoklad, že to ,,takhle nějak asi bude'' ?
>>Já to beru, však co píšu nemyslím špatně, jen si chci
>>sám sobě zdůvodnit, proč posílat dvě zprávy na
>>stejnou
>>adresu. :-)
>:-)) chápu a protože proto :-) Vyloudil jste mi úsměv
>na rtu a to se cení:-) Je to na Vás, ale vidíte, že
>nejsem sama, kdo posílá prostě dvě zprávy :-)
Prima, tak já budu posílat dál vše v jedné zprávě a budeme se tu vzájemně informovat. :-) Třeba ještě rád přejdu na Váš systém (a zatím budu šetřit na pokuty). :-)
Zdravím do Pardubic! Kdysi jsem žil na Dukle, dnes Zelené předměstí a chodil na Plzeň do hospůdky ,,U žraloka''. :-)
Ale dotaz, co to je ODZ? Napadá mně jen ,,ověření datové zprávy'', ale to mi nějak nedává v tomto případě smysl. Takže doručenku, zfo a ještě něco dalšího? :-) Už z toho blbnu.
včera na školení říkali, že pokud to pošleme ve špatném formátu a i když máte doklad o doručení - tak se to bude považovat za nedoručené
a budou vystaveny pokuty - ale že až od 6/2016
no a vše se posíla na FU a teprve oni to mají posílat do Pardubic - kde sedí 50 chytrolínů a mají hlídat 3leté lhůty odpočtu DPH
¨- no ale už volala baba z FU jaktože náš dodavatel má fakturu v KH a
my ji nemáme uvedenou - a argument - možnost uplatnění během 3 let
- jí vůbec nezajímal, že si to máme opravit a nebo pořádně zdůvodnit
- z jakého důvodu to nemáme uplatněno
Brno
Pro Martinu - pokud nešlo o PDP, tak bych třeba tvrdila, že se ke mně faktura dostala pozdě (a tudíž ji NESMÍM uplatnit v daném měsíci), nebo zkuste argumentovat příslušným paragrafem. A to zdůvodňování, proč neuplatňujete, to už je úplná nehoráznost. Vy přece máte právo uplatnit DPH na vstupu, ne povinnost.
Zdůvodňování, proč jsem si neuplatnil
Evo,
třeba berušky mají pokyn Buldozer, který se ještě neproflákl. Kdo ví. Šmejdi si myslí, že mohou vše.
S beruškou bych jednal korektně a slušně bych ji požádal, jak uvádíte, že na radu advokáta chci písemnou výzvu na vše, co beruška žádá.
Šmejdi se musí utlouci zbraněmi, které mají na plátce a poplatníky.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2016 11:56
Dobrý den, DPH mám zpracováno ve formátu XML.
V datové schránce odešlu jen jako přílohu? Stejně tak KH?