Re: Sdružení FO-KH doklady na oba
A já jsem a v nastavším turbochaosu je mi to úplně plat prtný. Ale posílal jsem na podzim dotaz i na GFŘ, máte-li sdružení, můžete uvádět do B2 KH doklady vystavené na oba společníky. CML s tím počítá, bude jen hlídat, abyste ho neuplatnili oba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2016 12:51
Dobrý den, s kamarádem podnikáme jako sdružení dvou FO. V dohodě máme, že účetnictví je vedeno na mě, jsme plátci DPH. Nyní máme fakturu od dodavatele na 30.000 tis s daní on jí vystavil na kolegu, protože je u nich již z dřívějška registrován má u nich lepší podmínky (jako dlouhodobý zákazník - je těžké se k firmě jako odběratel dostat, neberou nové, takže nám nic jiného nezbývá. )Bude to problém v účetnictví (daňová evidence)? Obávám se, že ano a to v kontrolním hlášení, kdy uplatňovat DPH bude jiné "DIČ" než kterému dodavatel fakturuje. Co s tím, poradí někdo??? Stačí pro případný dotaz z Fu doložit, že jsme sdružení?
Kamil