Re: Výzva FÚ - daň z nabytí nem - termín
Neobdržela... Zatím poslala beruška mail, že mám okamžitě volat, po telefonu "žemámokamžitěpřijít" - nyní já písemně odpovídám, že dokud nedorazí výzva, kterou mohu předat právníkovi, tak že nikam chodit nebudu... Přece tam nepřijdu a jak telátko nepodepíšu něco, čemu vůbec nerozumím? Ale díky za odpověď, jen mi přišlo divné, že to oni začnou řešit po 15 měsících...
je vidět jak je na FU na všechno čas - jim se nic nestane
Marcelo,
1) že na příjmovce a DPH jsou osoby o kterých se často nedá ani slušně mluvit, je obecně známé. Ale na malých daních jsou většinou rozumní. Nebo alespoň nedávno byli
2) pokud jste použila metodu směrné hodnoty, tak to může zpracování trvat déle. Vrchnost nemá kam spěchat, je to vrchnost
3) postupujete obezřetně. Pokud Vám DP zpracovat daňový poradce, měl by si výpočet obhájit. Sama tam nechoďte, pokud nevíte co je v přiznání uvedeno
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2016 13:54
Dobrý den, prosím o názor...
Minulý rok v lednu (1/2015) jsem prodávala a kupovala byt. Přiznání k dani z nabytí nemovitosti jsem podala 29.1.2015, daň jsem zaplatila ten samý den, přiznání k dani z nemovitosti jsem také podala...
Nyní po více než roce se FÚ ozval, že je přiznání špatně a že se mám okamžitě dostavit to opravit...
Přiznání mi zpracovával daňový poradce, konkrétní chybu nejsou ochotni po telefonu sdělit, jen se prý daň zvýší...
Oni nemají nějaký "termín", do kdy přiznání zpracovat? To se fakt mohou ozvat po více než roce??