Re: KH fyzická osoba a sdružení
>>>
>>>
>>>Dobrý den, prosím uvažujeme správně..
>>>Kolega se na mě obrátil s dotazem .. viz, dole, já
>>>myslím, že to tak je? prosím nevíte někdo
>>>
>>>Jedná se o to, že jsem fyz. osoba čtvrtletní plátce,
>>>zároveň však s manželkou máme sdružení (po novu
>>>společnost) a já za tu společnost vykazuju DPH
>>>společně se
>>>svými dalšími aktivitami. Ta společnost nemá právní
>>>subjektivitu.
>aha, asi jsem to napsala moc nesrozumitelně..
>
>zda podává KH za kvartál,
>on je FO podávající DPH za kvartál,, takže i KH bude
>podávat za kvartál, a zároveň i za sdružení.
>
>moc děkuji
Než jsem dopsal, přišel dotaz. Ano, jedno přiznání, jedno KH, odděleně vedená evidence.
Re: KH fyzická osoba a sdružení
Jestli si správně domyslím dotaz - zda podáváte jedno přiznání a jedno KH, ale evidenci plnění za sdružení a mimo sdružení musíte mít rozdělenou? Podle mě ano.
Zajímalo by mě, co by se stalo, kdybyste svoji činnost mimo sdružení vyfakturoval sdružení a částka by byla nad 10000 Kč. Pak byste totéž plnění měl v A4 a B2 jednoho KH, co by na to asi CML řekl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2016 14:57
Dobrý den, prosím uvažujeme správně..
Kolega se na mě obrátil s dotazem .. viz, dole, já myslím, že to tak je? prosím nevíte někdo
Jedná se o to, že jsem fyz. osoba čtvrtletní plátce, zároveň však s manželkou máme sdružení (po novu společnost) a já za tu společnost vykazuju DPH společně se svými dalšími aktivitami. Ta společnost nemá právní subjektivitu.
V zákoně o DPH je naspáno:
Lhůty pro podání kontrolního hlášení
(1) Plátce, který je právnickou osobou, podává kontrolní hlášení za kalendářní měsíc, a to do 25 dnů po skončení kalendářního měsíce.
(2) Plátce, který je fyzickou osobou, podává kontrolní hlášení ve lhůtě pro podání daňového přiznání.
(3) Lhůty podle odstavců 1 a 2 nelze prodloužit.
V pokynech ke kontrolnímu hlášení je toto:
Osoby podnikající na základě smlouvy o společnosti (§ 2716 Občanského
zákoníku): Podle osoby určeného společníka se určují i lhůty pro podání kontrolního
hlášení v souladu s ustanovením § 101e.
děkuji moc za reakce