Re: Služba v AT, faktura CZ plátci- jak
stavební práce na nemovité věci mají místo plnění dle §10 ZDPH tam, kde se nemovitá věc nachází, tj. v Rakousku
tam musí někdo vypořádat DPH
musíte si zjistit, zda je česká firma reg. k DFPH v Rakousku nebo se musíte reg. k DPH v Rakousku vy - nevím, zda toto vám zde někdo bude schopný napsat
Fakturovat s reverse-charge dobrovolně?
Popsaný problém mě zaujal a napadlo mě řešení - možná chybné? Proto prosím zdejší chytré hlavy o posouzení :-)
Myslíte, že by montér Venca mohl po dohodě s tou českou sro využít §92e odst. 2 zákona o DPH a na svoje faktury dávat reverse-charge? Pak by to myslím bylo pro pana Vencu v pohodě.
Jak si dph vypořádá ta česká sro vůči rakouskému odběrateli, to už panu Vencovi může být víceméně jedno.
Re: Fakturovat s reverse-charge dobrovol
Milá Alli, jste moc hodná. Pořád mi ale nejde do hlavy toto: Venca dejme tomu NĚJAK vypořádá dph ze svého plnění s rakouským berňákem. Ale ta česká sro je hlavní dodavatel a tudíž bude rakouskému odběrateli fakturovat CELOU dodávku, tj. včetně těch subdodavatelských prací pana Vency a třeba i dalších. Připadá mi, že by se pak dph z téhož vypořádávala v Rakousku dvakrát? Nebo jsem úplně mimo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2016 21:34
Prosím jak mám fakturovat. Jsem živnostník plátce dph. Jedna česká sro má velký kšeft v Rakousku, u mě si objednala subdodávku elektroinstalace pro jejich rakouského klienta. Pracoval jsem 2 týdny v Rakousku a teď mám svou práci vyfakturovat té české sro. Ta pak celou zakázku vyfakturuje rakouské firmě.
Na elektroinstalace je přenesená DP, na to umím vystavit fakturu, když pracuju v Česku. Ale jak vystavit fakturu na práce pro českou firmu, když jsem dělal v Rakousku? Taky PDP? Nebo je to dodání služeb do EU? Čtu ty paragrafy o místu plnění a jsem z toho blbej. Poradíte blbýmu, jak fakturovat? Daně mi dělá manželka a ta to taky neví. Dík.