Re: Kontrolní hlášení - záloha? platba a
Dal bych obě zálohy do března, vždyť platíte podle splátkového kalendáře, jen jednou o trochu později.
U vyúčtování se řídím částkou doplatku nebo přeplatku (pokud by byl nad 10000, patří do B2/A4). Když je nula, je to vyřešené daňovým dokladem k záloze. To mě štve, doteď to někteří nevystavují anebo jo, ale nedávají to, dají až vyúčtování. A číslo dokladu k záloze a vyúčtovací faktury se pochopitelně liší.
Re: Kontrolní hlášení - záloha? platba a
No jo, nikdo nepočítá s tím, že nemusí být co měsíc to odpočet jen z jedné splátky. Jelikož energetici to plnění nezapřou, byl bych drzý a připsal bych tam třeba písmena A a B. Podle různých datumů snad bude jasné, že jsou to dvě plnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2016 22:20
Dobrý den,
chtěla jsem poprosit o radu ohledně záloh.
Platíme zálohy na energie měsíčně. Bohužel se mi stalo, že jsem zapomněla zaplatit jednu zálohu 2/2016 a zaplatila jsem v březnu pod stejný VS 2 platby.
Nevíte jak mám uvést v kontrolním hlášení??
A ještě se chci zeptat ohledně vyúčtování. Když při vyúčtování záloh bude ještě nedoplatek po uplatnění zálohy tak uvedu do řádku dle výšky do 10. tis. nebo nad. 10 tis., Ale když bude daňový doklad na stejnou částku jako záloha tak nebudu uvádět vůbec nikam ne?
díky za radu Lenka