Re: Průměrný výdělek pro úřad práce
Měla jsem podobný případ v r.1993, pracovnice byla na mateřské od r. 1988, jednalo se o řetězové porody. Na zápočt.listě, který předložila, byl skutečný výdělek z r. 1987, dle sdělení pracovnice po ní chtěli (údajně) předložit potvrzení, kolik by si vydělala v uvedené profesi (jednalo se o účetní) v době, kdy žádala o podporu. Podpora v nezaměstnanosti byla opravdu vypočítána z pravděpodobného výdělku.
Re: Průměrný výdělek pro úřad práce
Jednoznačně a určitě - pravděpodobný výdělek musí splňovat podmínku "jako kdyby pracoval" v den ukončení pracovního poměru. Nejspravedlivější zjištění podle 2 nejlépe 3 jiných zaměsntanců oodobné profese a zařazení. Pokud to nejde, musíte rekontrukci např. - Tarif + OSO + % prémie a podobně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 9. 2005 18:49
Zaměstnankyně pracovala a pobírala mzdu naposledy v roce 1998, od té doby je na mateřské, resp.rodičovské dovolené. Zkoušela jsem ve vyhledavači najít, jaký průměrný výdělek jí mám napsat pro úřad práce, ale nerozumím tomu §17 v zák.1/92. Myslela jsem, že předpokládaný výdělek je to, co by si vydělala podle pracovní smlouvy, kdyby pracovala, ale třeba MartaK. JiřinaH. a jiní to v těch předchozích diskuzích zde vidí jinak. Pro tu zaměstnankyni je to dost rozdíl, nerada bych jí nějak poškodila. Mám tam napsat minimální mzdu pro rok 2005, nebo tu mzdu ve smlouvě z roku 1998? J.F.