Re: Následné KH za únor - hrozí pokuta?
Podali jste v termínu podle ZDPH ?
§ 101f Opravné a následné kontrolní hlášení
(2) Zjistí-li plátce po uplynutí lhůty k podání kontrolního hlášení, že v tomto kontrolním hlášení uvedl nesprávné nebo neúplné údaje, je povinen do 5 pracovních dnů ode dne zjištění nesprávných nebo neúplných údajů podat následné kontrolní hlášení, ve kterém tyto nedostatky napraví.
Pokud ano, tak v § 101h ZDPH k podání následného KH žádné postihy nevidím
Děkuji. Faktura má DUZP v únoru. Zjistili jsme až teď při zpracování KH a DPH za březen, že jsme ji v únorových sestavách neuvedli, za dva dny jsme podali následné KH a dodatečné DPH. Čili to zřejmě splňuje výše uvedenou podmínku a bude to bez pokuty (pouze nám vyčíslí penále z fÚ za pozdní platbu daň.povinnosti), je to tak?
OT: Podle mně ano, ale můj názor není vůbec "směroplatný" :-()
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2016 10:48
Prosím, procházím historii zde na fóru, ale ohledně pokut u KH jsem stále mimo :-(. Museli jsme podat následné KH za únor, protože jsme do KH ani do přiznání k DPH nezahrnuli vystavenou fakturu. Nevíme, zda nám hrozí pokuta. Víte někdo, jak to s těmi pokutami je, prosím?
Děkuji.