Záloha VZP+OSSZ pře účet doklad

• (neregistrovaný)

25. 4. 2016 12:42

Dobrý den,

manželka začala podnikat a zálohy na zdravotní pojištění a OSSZ platí přes účet. Jak to mám zavést do DE(dříve jenoduché účetnictví), když k tomu nemám žádný "papír". Mohu použít výpis z účtu? Jenže ten obdržím vždy až na začátku nového měsíce a navíc jsem někde četl, že výpis z účtu je nedostatečný, protože nemá všechny náležitosti Daňového dokladu. Předem děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 4. 2016 12:46

MTe (neregistrovaný)

Re: záloha VZP+OSSZ pře účet doklad
      Výpis naprosto stačí. A daňový doklad s náležitostmi potřebujete k odpočtu DPH.

• 25. 4. 2016 12:50

VašekIII (neregistrovaný)

Ještě mě trochu vrtá datum pod kterým budu doklad zanášet do DE. Jestliže platbu provedu např. 6.4.2016 a výpis budu mít v "ruce" až 1.5.2016, tak tam mám napsat datum 6.4. nebo 1.5.? Potažmo je to úplně jedno? Ještě jednou moc díky.

• 25. 4. 2016 12:56

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Není to jedno, musíte uvést s datem, kdy bylo provedeno.

Nebylo by lepší pro začátek najmout externího účetního, který by Vám DE Vaším manželky první rok zpracoval a naučil Vás to?
      Když tak čtu Vaše dotazy laika, tak bych se pro to přimlouvala.

• 25. 4. 2016 13:17

VašekIII (neregistrovaný)

Díky moc za radu. Účetnictví jsem už manželce vedl, ale to bylo všechno hotově a za hotové. Tak teď tápu v tom jak to dělat, když je všechno elektronicky a tak se radši ptám jak blbec, abych něco neopomněl. Každopádně díky za radu, ale při své tvrdohlavosti do toho půjdu sám. Až po čase to s někým zkušenějším pro jistotu zkonzultuji, abych neudělal vyloženě velkou botu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).