Re: záloha VZP+OSSZ pře účet doklad
Není to jedno, musíte uvést s datem, kdy bylo provedeno.
Nebylo by lepší pro začátek najmout externího účetního, který by Vám DE Vaším manželky první rok zpracoval a naučil Vás to?
Když tak čtu Vaše dotazy laika, tak bych se pro to přimlouvala.
Re: záloha VZP+OSSZ pře účet doklad
Díky moc za radu. Účetnictví jsem už manželce vedl, ale to bylo všechno hotově a za hotové. Tak teď tápu v tom jak to dělat, když je všechno elektronicky a tak se radši ptám jak blbec, abych něco neopomněl. Každopádně díky za radu, ale při své tvrdohlavosti do toho půjdu sám. Až po čase to s někým zkušenějším pro jistotu zkonzultuji, abych neudělal vyloženě velkou botu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2016 12:42
Dobrý den,
manželka začala podnikat a zálohy na zdravotní pojištění a OSSZ platí přes účet. Jak to mám zavést do DE(dříve jenoduché účetnictví), když k tomu nemám žádný "papír". Mohu použít výpis z účtu? Jenže ten obdržím vždy až na začátku nového měsíce a navíc jsem někde četl, že výpis z účtu je nedostatečný, protože nemá všechny náležitosti Daňového dokladu. Předem děkuji za radu.