Re: Faktura za služby roku 2015
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1321260
Děkuji, už jsem také něco našla - závěrku máme ve zjednodušeném rozsahu, takže by se nás tyto opravy neměly týkat (pokud jsem tomu správně rozuměla) a jedná se o nevýznamnou částku cca Kč 2000. Viděla bych to nechat na té 518 jak jsem psala výše, ale uvítala bych Váš názro
Špatně, opravy chyb minulých období se mohou týkat i účetních jednotek, které maji účetní závěrku zpracovanou ve zjednodušeném rozsahu. Představte si, ze by se jednalo o částku ne dva tisíce, ale např. o dva miliony.
Při nízkých castkach v porovnání např. s obratem lze účtovat výsledkové. Doporučila bych analyticky účet pro nedanove náklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2016 13:22
V loňském roce jsme zaplatili záloh.fa na zakoupení
licence (adresář firem) na období 06/2015-05/2016.V roce 2015
jsme si uplatnil DPH na základě daňového dokladu na zapl.zálohu.
Konečnou fa majitel někam zahrabal a přišlo se na to nyní,
už po odevzádní DPPO. Dodavatel nám zaslal opis - zaúčtovala
jsem v letošním roce s tím,že část nákladů 2015 jsem dala na nedaňové náklady (s pozn. že bylo zapomenuto udělat dohd.položku) a letošní náklad daňové náklady 518 - DPH už bylo uplatněno v roce 2015. Lze to takto? Náklady byly pro podnikatelskou činnost, jen jsme je zaúčtovali jako nedaňové z výše uvedeného důvodu.Děkuji