Re: Dovoz zboží - FÚ
píšete řídíte se tím kdo dělá fakturu. Prosím kde je to uvedeno, nějaký odkaz. Já jsem našla: O pořízení zboží by šlo, kdyby se zboží proclilo v JČS EU a pak bylo dovezeno do ČR, anebo by bylo přímo dodáno z JČS EU. V tomto případě jde o dovoz zboží, daňovým dokladem je dovozní JSD nikoli faktura od dodavatele.
Proto jsem faktuře nedávala takový význam. Prosím nemáte nějaký odkaz na vysvětlení tohoto problému?
Dobry den, tak ja mam uplne stejny problem. A na FU mi minuly tyden rekli, ze nemam brat v potaz fa, kam platime v EU, ale dulezity doklad je JSD a datum vstupu do EU - takze by to mel byt dovoz. Chtela jsem se jeste zeptat a jakym kurzem pak to vymerujete tady v Cesku? Pokud dobre rozumim misto vstupu je Litva, takze to tam musi vymerit mistni celnici jejich kurzem, ze?
dovoz zboží - celní kurz uvedený na dovozním JSD
u první tazatelky záleží, jakou má sjednanou dodací podmínku Incoterms - kdy přechází vlastnictví
možná to Maďaři špatně vyfakturovalii jako dodání zboží do EU a měl být prodej s místem plnění mimo Maďarsko (obdoba našeho ř. 26), a proto FÚ hledá v ř. 3 a 43 odběratele
Ano kurz standartne pouzivam, co maji celnici na JSD. Ale v tomto pripade JSD je ze Slovinska, kde zbozi vstoupilo do EU. Celni kurz je v EUR..ale pro nase ucetnictvi, potrebuji to dostat do korun. Navic faktura je USD a doprava v EUR, tak vubec nevim jak na to
Děkují Vám alli za pomoc. Zjišťuji jaký je uveden Incoterms, ale moc si od toho neslibuji protože: pravidla Incoterms neuvádějí žádné údaje týkající se ceny zboží ani způsobu její úhrady. Rovněž se nezabývají přechodem vlastnictví ke zboží. Určitě se obrátím na daňového poradce a budu doufat, že to mám dobře já uvedeno jako dovoz a nikoli Maďar. Ještě jednou děkuji. Co se týká kolegyně, tak si taky myslím, že když zboží bylo vycleno ve Slovinsku a tam propuštěno do volného oběhu tak tam končí dovoz. A ze Slovinska do Česka je to už v rámci EU.
co maji celnici na JSD.
>>>>>>>Ale v tomto pripade JSD je ze Slovinska, kde zbozi
>>>>>>>vstoupilo do EU. Celni kurz je v EUR..ale pro nase
>>>>>>>ucetnictvi, potrebuji to dostat do korun. Navic
>>>>>>>faktura je
>>>>>>>USD a doprava v EUR, tak vubec nevim jak na to
>>>>>>a kde bylo zboží propuštěno do volného oběhu - ve
>>>>>>Slovinsku nebo ČR?
>>>>>ve Slovinsku
>>>>ale pak by nešlo o dovoz zboží s místem plnění v ČR,
>>>>ale ve Slovinsku, který se neuvádí do ř. 7 a 43
>>>>přiznání
>>>to by davalo smysl.. a mate z tim zkusenosti, jak na
>>>to?
>>nemám, vám i tazatelce původního dotazu doporučuji
>>konzultovat s daňovým poradcem
>Děkují Vám alli za pomoc. Zjišťuji jaký je uveden
>Incoterms, ale moc si od toho neslibuji protože: pravidla
>Incoterms neuvádějí žádné údaje týkající se ceny zboží
>ani způsobu její úhrady. Rovněž se nezabývají
>přechodem vlastnictví ke zboží. Určitě se obrátím na
>daňového poradce a budu doufat, že to mám dobře já uvedeno
>jako dovoz a nikoli Maďar. Ještě jednou děkuji. Co se
>týká kolegyně, tak si taky myslím, že když zboží bylo
>vycleno ve Slovinsku a tam propuštěno do volného oběhu
>tak tam končí dovoz. A ze Slovinska do Česka je to už
>v rámci EU.
pak máte přechod vlastnictví upraven v KS jiným způsobem, spousta zahraničních dodavatelů nám zatím pořád uvádí jako okamžik přechodu vlastnictví dodací podmínku dle Incoterms
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2016 14:31
Dobrý den. Mám problém s finanč.úřadem. Tak prosím o každou radu. Dovážíme zboží ze 3tí země. Zboží je dodáno do bezcelního skladu v Litvě (free zóna) a pak k nám do česka. My vyclíváme až k nám a mám na to JSD. Po mě chce finančák abych udělala na všechny dodávky dodatečné DPH jelikož prý je to pořízení z EU a tak do ř.3. Já to dávala do ř.7 jako dovoz. Má finančák pravdu?