Nikdo neporadí? prosím
>>dobrý den, poprosila bych jestli náhodou někdo neví,
>>dne 19.4. jsem skončila PP ve firmě A, od 11.4. jsem
>>u
>>zaměstnavatele B, nyní mám jen PP u zaměstnavatele B,
>>když bych chtěla odejít jak se mi bude počítat
>>podpora. U zaměstnavatele mám mzdu XXXX za měsíc, tím
>>že jsem
>>nastoupila 19.4. budu mít samozřejěm poměrnou část
>>YYY
>>za duben, podpora by se mi počítala z XXXX částky
>>nebo
>>YYYY? Vím, že budu mít 45%, ale z čeho. děkuji za
>>radu
>ještě jsem se chtěla zeptat, do dnešního dne mi
>neposlali potvrzení o zaměstnání zaměstnavatel XXXX, co mám
>prosím dělat?
Re: Nikdo neporadí? prosím
§ 50
(1) Výše podpory v nezaměstnanosti.... se stanoví procentní sazbou z průměrného měsíčního čistého výdělku, který byl u uchazeče o zaměstnání zjištěn a naposledy používán pro pracovněprávní účely v jeho posledním ukončeném zaměstnání v rozhodném období podle pracovněprávních předpisů;
Protože v posledním zaměstnání u zaměstnavatele B jste v rozhodném období (I.Q 2016) neodpracovala 21 dnů, bude vám stanoven pravděpodobný měsíční výdělek.
Potvrzení o zaměstnání jste měla dostat při ukončení pracovního poměru. Možná čekali, že si ho někde vyzvednete, možná jste skončila nečekaně a nestihli ho připravit, možná mají externí účetní a někde se potvrzení toulá, možná mají jiný důvod. Doporučuji do firmy zatelefonovat a domluvit se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2016 19:14
dobrý den, poprosila bych jestli náhodou někdo neví, dne 19.4. jsem skončila PP ve firmě A, od 11.4. jsem u zaměstnavatele B, nyní mám jen PP u zaměstnavatele B, když bych chtěla odejít jak se mi bude počítat podpora. U zaměstnavatele mám mzdu XXXX za měsíc, tím že jsem nastoupila 19.4. budu mít samozřejěm poměrnou část YYY za duben, podpora by se mi počítala z XXXX částky nebo YYYY? Vím, že budu mít 45%, ale z čeho. děkuji za radu