Re: Nedoložená doba před nástupem do zam
A co když došel z ÚP-dodal papír a byl schopen jen říct, že má exekuce. Žádnou nebyl schopen doložit.
Měl by mít doba exekuční příkaz. Zaměstnanec má stejně jako zaměstnavatel povinnost nahlásit exekutorovi nástup do zaměstnání. Pokud nemá zápočtový list, kde by byla exekuce zapsána a není není schopen doložit exekuční příkaz, tak takového zaměstnance bychom u nás do PP nepřijali.
Děkuji paní Jasná.
Pokud je v Osobním dotazníku uveden toto:
Je na mě vedena exekuce ANO v jaké výši x NE - zaškrtněte správné.
A na konci dotazníku je věta: Prohlašuji, že jsem nic nezamlčel(a), všechny mnou uvedené údaje jsou pravdivé a že všechny případné změny nahlásím do 5 pracovních dnů svému zaměstnavateli, pokud NE - ponesu všechny následky na vlastní odpovědnost a samozřejmě podpis
Dle Vašeho názoru je to dostatečné nebo raději udělat zvláště to čestné prohlášení k exekuci a insolvenci??? Děkuji
není zač, nápodobně
>>>>>Dobrý den, začínám pracovat jako mzdová a kolegyně,
>>>>>jež mě měla zaučit onemocněla. Smím se tedy zeptat
>>>>>touto
>>>>>formou, jaké doklady požadujete při nástupu nového
>>>>>zaměstnance?
>>>>>Jde mi o doložení doby před nástupem. Pokud nemá
>>>>>zaměstnanec zápočtový list.. Dříve se dokládala doba
>>>>>z
>>>>>důvodu nemoc. pojištění, ale v současné době?
>>>>>Můžu zaměstnance přijmout i bez Zápočtového listu či
>>>>>potvrzení z ÚP.
>>>>>Je potřeba v současné době dokládat nějakou zpětnou
>>>>>dobu před nástupem do nového zaměstnání???
>>>>>Pomůže mi někdo, budu vděčná i za odkaz, kde tyto
>>>>>věci
>>>>>spojené s nástupem najdu.
>>>>>Velice děkuji za pomoc, moc si toho vážím, že jsou tu
>>>>>lidé, kteří pomůžou či nasměřují. Hezký den
>>>>
>>>>Pokud nemá zápočtový list, tak si nechte od něj
>>>>napsat
>>>>a podepsat čestné prohlíšení, že nemá exekuce a není
>>>>v
>>>>insolvenci. To je pro vás nezbytné zjistit.
>>>
>>>Děkuji paní Jasná.
>>>Pokud je v Osobním dotazníku uveden toto:
>>>Je na mě vedena exekuce ANO v jaké výši x NE -
>>>zaškrtněte správné.
>>>A na konci dotazníku je věta: Prohlašuji, že jsem nic
>>>nezamlčel(a), všechny mnou uvedené údaje jsou
>>>pravdivé
>>>a že všechny případné změny nahlásím do 5 pracovních
>>>dnů svému zaměstnavateli, pokud NE - ponesu všechny
>>>následky na vlastní odpovědnost a samozřejmě podpis
>>>Dle Vašeho názoru je to dostatečné nebo raději udělat
>>>zvláště to čestné prohlášení k exekuci a
>>>insolvenci???
>>>Děkuji
>>
>>Pokud bude dotazník zaměstnanec vypisovat v den
>>vzniku
>>PP, pak bych to osobně považovala za dostačující.
>>Pokud však zaměstnanec dotazník vypisuje v dřívější
>>termínu, pak bych si nechala raději ještě napsat
>>čestné
>>prohlášení.
>
>Dobře, velice děkuji za názor. A určitě tam zapracuji
>i tu insolvenci do toho čestného prohlášení, aby to
>bylo úplné.
>
>Ještě jednou moc děkuji a přeji příjemný den :-))
Myslím, že to není potřeba zkoumat - tedy mzdovkou. Pokud nedodá zápočťák, nechám si tedy podepsat čestné prohlášení, že nemá exekuce, není v insolvenci, nepožaduje nic srážet ...
Jinak bych to neřešila, šéf už musí být jistě rozhodnutý, že ho přijme,
resp. stejně je dříve napsaná pracovní smlouva než je provedeno dokládání dokladů pro mzdovku.
Jenže mzdovka je potom tak, která má s takovýmto pracovníkem problém a spoustu práce navíc, šéf ani nikdo jiný ne.Většinou je kumulace funkcí, že i mzdovka vystavuje pracovní smlouvy a další věci, takže já vždy takovéto věci řeším s nadřízeným a upozorňuji na velká rizita toho, že klidně bude sekat áčka, nepřijde do práce atd. Samozřejmě jde o individuální případy, ale 20 letá zkušenost mi radí v takovýchto případech velkou obezřetnost.
Byl zaměstnancem té agentury a to teprve před několika měsíci, to není tak dávno. Měl by mít ZL od té agentury, to byl jeho poslední zaměstnavatel. Pokud Vám vyplnil, že exekuce má (ovšem nás zajímá pouze exekuce srážkami ze mzdy, jestli má nějakou exekuci na majetek, tak ta nás nemusí zajímat), tak bych ho poslala do té agentury, ať si nechá ten ZL nebo opis ZL vystavit a ať ho přinese. Případně bych zavolala mzdovce té agentury sama a řekla, ať mu ten ZL pošlou a zeptala se, jestli na něm bude zapsaná nějaká exekuce.
Před tou agenturou byl někde zaměstnaný?
Ale když budete mít ZL od té agentury a žádné exe na něm nebudou, tak jste krytá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2016 10:11
Dobrý den, začínám pracovat jako mzdová a kolegyně, jež mě měla zaučit onemocněla. Smím se tedy zeptat touto formou, jaké doklady požadujete při nástupu nového zaměstnance?
Jde mi o doložení doby před nástupem. Pokud nemá zaměstnanec zápočtový list.. Dříve se dokládala doba z důvodu nemoc. pojištění, ale v současné době?
Můžu zaměstnance přijmout i bez Zápočtového listu či potvrzení z ÚP.
Je potřeba v současné době dokládat nějakou zpětnou dobu před nástupem do nového zaměstnání???
Pomůže mi někdo, budu vděčná i za odkaz, kde tyto věci spojené s nástupem najdu.
Velice děkuji za pomoc, moc si toho vážím, že jsou tu lidé, kteří pomůžou či nasměřují. Hezký den