Re: FÚ do 100,- na DPH
Pokud si to nemáte z čeho uplatnit, tak myslím, že můžete 2 věci: buď si to tam nechat pro strýčka příhodu, v účetnictví si udělat analytiku a tam si to přeúčtovat - rozhodně neodúčtovávat někam dopryč, nebo se domluvit se správkyní a převést si to na jinou daň, třeba silničku atd. Oni to běžně dělají, když máte někde přeplatek a jinde nedoplatek, tak si to převekslují ... a teď nevím ten strop (1000?? 2000??), ale do určité částky se ani neobtěžují dávat vědět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2016 13:40
Dobrý den,
prosím o radu, při dodatečném přiznání mi vyšlo, že by mi měl FÚ v roce 2015 vrátit 80,-. Finančák částky do 100,- nevrací, tak jsem si tuto částku zaokrouhlila, abych tam těch 80,- neměla. Zřídila jsem si nahlížení do DIS a tam těch 80,- na DPH tam je. (Fakturujeme v RPDP, takže mám pořád nadm. odpočet). Tak nevím co teď s tím... Mohou si to použít na penále nebo to tam pořád bude?
Děkuji