Re: Péče o nemocného manžela
Pokud by šlo o péči bez fin. příspěvku státu, dá se to vyřešit i ukončením PP a podporou na ÚP a opětovným nástupem, to ale předpokládá obrovskou důvěru mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. Naše firma takto řešila situaci zaměstnance, kterému se vrátila domů partnerka po vážné srdeční příhodě. Když skončila potřeba jeho péče (za několik měsíců), uzavřeli jsme nový PP. Ne každý zaměstnavatel je ale natolik solidní, aby zaměstnavatel mohl věřit, že ho znovu přijme.
Re: Péče o nemocného manžela
Nešlo mi o několik let, ale OČR je placené jen po krátkou dobu, v případě našeho zaměstnance šlo o několik měsíců a rodina z něčeho potřebuje žít. Musel by jim stačit starobní důchod jeho partnerky (to je ještě finančně lepší varianta, než když ošetřovaná osoba má jen nízké nemocenské dávky). Tou důvěrou jsem spíš myslela opačně - aby zaměstnavatel mohl věřit zaměstnavateli, že ho opravdu vezme zpátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 4. 2016 10:32
Chci pečovat o vážně nemocného manžela. Jak dlouho mi zaměstnavatel umožní tuto péči, a být doma , aniž bych přišla o své místo? Děkuji za odpověď. Vlasta