Re: Začínáme dávat stravenky
Už to nedělám, ale vedla jsem to několik let pro 200 zaměstnanců ...na začátku měsíce jsem vydala dle počtu kalendářních dnů a dle toho co si řekl zaměstnanec ...třeba dopředu hlásil, že má 5 dnů dovolené Takže 20 kalendářních dnů -5 předem nahlášených a -2 za služební cesty z mesíce před-předešlého, protože to mi nahlásili ze mzdové účtárny po mzdách. takže dostal 13 stravenek a z těchto 13 stravenek se mu strhlo ve výplatě 45%. Na každého zaměstnance jsem měla A4, v každém řádku 1 měsíc podpis u každého převzetí ...počet vyzvednutých stravenek, počet odpracovaných dnů v měsíci ... vypadá to složitě ...ale fungovalo to dobře.
Re: Začínáme dávat stravenky
U nás tedy žádné předpoklady dovolené - vydám 22 na květen, 1.6. mám docházku za květen a z té spočítám, na kolik stravenek neměl jednotlivý zaměstnanec nárok a o ty mu vydám méně na červen atd. Jen není pravda, že na konci roku nemusíte nic - z hlediska nákladů firmy, tedy příspěvku 55%, musíte spočítat, kolik stravenek dostali zaměstnanci v prosinci a neměli na ně nárok - o přes dohadné položky odúčtovat z nákladů (v lednu tento zápis zase stornovat)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 4. 2016 15:10
Prosím o radu, firma se rozhodla, že bude dávat zaměstnancům stravenky. Je mi jasné, že náklad firmy je max.55% a 45% zaplatí zaměstnanec. Po hodinovém čtení všech příspěvků jsme rozhodli, že DPH z provize nebudeme uplatňovat a celou provizi dáme jako nedaňový náklad. Ale není mi jasné jak začít.
Na začátku května dám každému 22 stravenek (květen má 22 prac.dnů), u nás se jezdí hodně na prac.cesty tak v červnu odečtu p.cesty,dovolené a dám o tento počet míň na červen? A jak na konci roku?
Děkuji moc