Re: Zkrácený PP+ nárok na dovolenou /POH
Jej, podala jsem si smlouvu a mám tam týdenní úvazek teda 23hodin týdně. Jsem natvrdlá, ale pokud si chci vzít "celý týden" dovolené, bude mně to "stát" 4 dny ŘD? (z celkového nároku 20 dní ročně).
A to nastavení v tom programu myslíte že mám dobře? Omlouvám se za tak triviálně položený dotaz.
Z celkového nároku 16 dnů za rok. 4 dny x 4 týdny = 16
Pohodu neznám, nevím, co umí.
>>>>>>zadat
>>>>>>do programu v Personalistice - záložka Pracovní poměr
>>>>>>- "Úvazek denně a týdně" a "Pracovní doba" , když mám
>>>>>>v pracovní smlouvě dohodnutý 4 denní pracovní cyklus
>>>>>>(PO 7:00 - 15:30, ÚT+ST+ČT 7:00 - 12:00, PÁ
>>>>>>nepracuji)?
>>>>>>Dle pracovní smlouvy mám odpracovat 24 hodin týdně.
>>>>>>Prozatím mám v programu nastaveno: "úvazek denně"
>>>>>>5,75
>>>>>>h, "úvazek týdně" 4 dny, aby mi to sedělo na
>>>>>>potřebných
>>>>>>24hodin týdně. Myslíte že to tak mám správně?
>>>>>Nekrátí, ale vznikne vám nárok jen na 4 x 4 dny,
>>>>>protože máte pracovní dobu rozvrženou na 4 dny.
>>>>>
>>>>>Hodiny vám nesedí.
>>>>>24/4 = 6
>>>>>Jestliže máte 3 x týdně 5 hodin, tak v pondělí musíte
>>>>>pracovat 9, tedy s jednou přestávkou je to do 16,30
>>>>>hod.
>>>>
>>>>Jej, podala jsem si smlouvu a mám tam týdenní úvazek
>>>>teda 23hodin týdně. Jsem natvrdlá, ale pokud si chci
>>>>vzít "celý týden" dovolené, bude mně to "stát" 4 dny
>>>>ŘD?
>>>>(z celkového nároku 20 dní ročně).
>>>>A to nastavení v tom programu myslíte že mám dobře?
>>>Z celkového nároku 16 dnů za rok. 4 dny x 4 týdny =
>>>16
>Bohužel, toto Pohoda neumí, jen Pamica - musíte
>zadávat ručně....
A bude to na závadě, když to budu mít zadáno špatně v Pohodě? Mám na mysli ve vztahu na odvody z mezd, případně hodinový průměr atd. Pamicu nemáme, máme placenou Pohoda Premium. Jak to mám zadát ručně, jako do Pohody?
Máte hodinovou, nebo měsíční mzdu?
Když byste nechala nastaveno, tak, jak máte, jak program bude rozlišovat svátky?
Pokud to tak necháte, nevadí, ale musíte si ručně kontrolovat a opravovat. V kolonce odpracovaných dnů vyplníte skutečný počet odpr. dnů a v kolonce hodiny - skutečně odpr. hodiny. Musíte zkontrolovat i svátek, zda jste byla v práci nebo ne. V programu nelze nastavit, že pracujete od PO - ČT.
Tak jsem si volala na Inspektorát práce a podali mi informaci takovou, že bez ohledu na to, zda-li mám zkrácený pracovní úvazek, klidně můžu pracovat 5 dní v týdnu nebo i 4 dny v týdnu (při obecné pracovní době PO-PÁ), tak mám nejnižší nárok na dovolenou v roce 20 dní. Je prostě jedno jestli mám 23h úvazek nebo 40h úvazek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2016 8:33
Dobrý den,
1) prosím poraďte mi Ti co používají Pohodu, jak zadat do programu v Personalistice - záložka Pracovní poměr - "Úvazek denně a týdně" a "Pracovní doba" , když mám v pracovní smlouvě dohodnutý 4 denní pracovní cyklus (PO 7:00 - 15:30, ÚT+ST+ČT 7:00 - 12:00, PÁ nepracuji)? Dle pracovní smlouvy mám odpracovat 24 hodin týdně. Prozatím mám v programu nastaveno: "úvazek denně" 5,75 h, "úvazek týdně" 4 dny, aby mi to sedělo na potřebných 24hodin týdně. Myslíte že to tak mám správně?
2) vzhledem k pracovnímu úvazku 24hod/týdně, je správné když si nárokuju standardní délku dovolené, kterou má naše firma 20 dní? Dosud jsem slepě věřila Pohodě když mi vygeneruje mzdy, a na výplatním listě se mi objevuje zbývající dovolená, která odpovídá tomu, že program počítá u mne se zkráceným úvazkem s nárokem na dovolenou 20 dní za rok. Nemám náhodou při tomto pracovním úvazku nárok na dovolenou nižší než 20 dní? nekrátí se mi nějak? Děkuji za odpovědi, nevím si s tím rady.
Soňa