Re: Podání přiznání daně z příjmu zaměst
nyní přišel s tím, že ještě
>potřebuje Potvrzení z úřadu práce za měsíce 1-2/2015 a
>Potvrzení, že manželka pobírá příspěvek, myslíte si,
>že je to v pořádku? Mám obavu, že dále budou chtít
>školkovné, úvěrovou smlouvu, protože uplatňuje úroky..
>myslel jsem si, že když má provedeno vyúčtování daně, že
>zaměstnavatel odpovídá za správnost, nemám mu to radši
>dát s sebou všechno, ?Jaké máte zkušenosti? Děkuji
Zkušenosti? Že berušky neustále něco "požadují." Hlavně nesmysly (potvrzení o evidenci úp neříká nic o tom, jestli dotyčný měl nebo neměl příjmy). Naopak úvěr a školkovné by chtít měly, ale to zřejmě až v dalším kole "požadování".
Děkuji, poslal jsem kopie, jen mě rozčiluje, že požadují část a jak říkáte potvrzení z úřadu práce?? Odpočet na poplatníka má stejně za celý rok, nenapadá mě, nač to potřebují, ale třeba úvěrová smlouva má nejméně 15 stran, to nemíním kopírovat, a navíc musí zaměstnanec dojíždět na fú, nemá v místě bydliště...a jestli bude "2.kolo" dokazování??
Tak teď nevím - ptá se mzdová účetní, nebo "postižený" zaměstnanec?
Pokud poplatník cokoliv uvede do DPFO a chce si tak snížit daně, tak správce daně předpokládá, že budou doloženy relevantní doklady. Naprosto ho nemusí zajímat to, že doklady jsou u zaměstnavatele poplatníka, kde bylo provedeno RZD.
Snad má poplatník založený originál úvěrové smlouvy a může si v případě potřeby udělat sám kopii. A Potvrzení z banky stejně budou chtít originál - takže bude muset zajít do banky a požádat o vystavení opisu. Není důvod, aby nějaké kopie dělal zaměstnavatel. A proč předávat doklady na FÚ osobně, pošta u Vás nefunguje? Stačí napsat k dokládaným dokladům průvodní dopis.
>>>>>potřebuje Potvrzení z úřadu práce za měsíce 1-2/2015
>>>>>a
>>>>>>>>>>zaměstnavatel odpovídá za správnost, nemám mu to
>>>>>radši
>>>>>dát s sebou všechno, ?Jaké máte zkušenosti? Děkuji
>>>>Zkušenosti? Že berušky neustále něco "požadují."
>>>>Hlavně nesmysly (potvrzení o evidenci úp neříká nic o
>>>>tom,
>>>>jestli dotyčný měl nebo neměl příjmy). Naopak úvěr a
>>>>školkovné by chtít měly, ale to zřejmě až v dalším
>>>>kole
>>>>"požadování".
>>>Jen dodávám, že Vy, jako zaměstnavatel, musíte mít
>>>archivované všechny doklady, které zaměstnanec dodal.
>>>Mám
>>>dojem z Vašeho dotazu, že mu je chcete dávat sebou na
>>>FU!
>>dá mě,
>>nač
>>to potřebují, ale třeba úvěrová smlouva má nejméně 15
>>stran, to nemíním kopírovat, a navíc musí zaměstnanec
>>dojíždět na fú, nemá v místě bydliště...a jestli
>>bude
>>"2.kolo" dokazování??
>
>Tak teď nevím - ptá se mzdová účetní, nebo "postižený"
>zaměstnanec?
>
>Pokud poplatník cokoliv uvede do DPFO a chce si tak
>snížit daně, tak správce daně předpokládá, že budou
>doloženy relevantní doklady. Naprosto ho nemusí zajímat
>to, že doklady jsou u zaměstnavatele poplatníka, kde
>bylo provedeno RZD.
>
>Snad má poplatník založený originál úvěrové smlouvy a
>může si v případě potřeby udělat sám kopii. A
>Potvrzení z banky stejně budou chtít originál - takže bude
>muset zajít do banky a požádat o vystavení opisu. Není
>důvod, aby nějaké kopie dělal zaměstnavatel. A proč
>předávat doklady na FÚ osobně, pošta u Vás nefunguje?
>Stačí napsat k dokládaným dokladům průvodní dopis.
>Píšu jako zaměstnavatel,ale vytáčí mě, že chce část dokladů, proč ne vše? Když tvrdíte tečko, že má na to FÚ právo, očekávám tedy 2.kolo, chudák zaměstnanec, přijde si znovu do mzdové účtárny pro školkovné, úroky z úvěru a bude kopírovat smlouvu, ale kdo? No přeci mzdová účtárna, ............, nebo si myslíte, že má každý doma vlastní kopírku?
>
>
>
>
Brala jsem to ze zkušenosti ze svého okolí. Nemají sice kopírky, ale téměř každý má scaner a tiskárnu.
Svým klientům doporučuji, aby si nechávali posílat písemné výzvy a nenechali se zahltit telefonickými požadavky z FÚ. Většinou si správci daně pak rozmyslí, co vlastně chtějí. Zejména, když pak musí dát výzvu s nějakým absurdním požadavkem podepsat své vedoucí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 4. 2016 8:52
dobrý den, jak jsem psal, zaměstnanec nástup březen 2015, při vyúčtování daně za rok 2015 jsem mu zapomněl dát podepsat uplatnění dětí za 1-2/2015, manželka rodičák, bylo mi zde doporučeno, aby si podal sám přiznání, bude mít nárok na daňový bonus , podával přiznání s přílohami-výpočet daně, které měl provedeno, potvrzení zaměstnavatele manželky, že neuplatňuje děti a potvrzení o příjmu za rok 2015, nyní přišel s tím, že ještě potřebuje Potvrzení z úřadu práce za měsíce 1-2/2015 a Potvrzení, že manželka pobírá příspěvek, myslíte si, že je to v pořádku? Mám obavu, že dále budou chtít školkovné, úvěrovou smlouvu, protože uplatňuje úroky.. myslel jsem si, že když má provedeno vyúčtování daně, že zaměstnavatel odpovídá za správnost, nemám mu to radši dát s sebou všechno, ?Jaké máte zkušenosti? Děkuji