Re: Inventura DPH
Převody analytik na odvodový účet si dělám každý měsíc a také pokaždé kontroluji, zda mi to sedí na daňové přiznání, případně zda vím o odchylkách. Těžko Vám takto mohu pomoci, pokud Vám FU za 11 a 12 měsíc měl vrátit, měli jste odpočty, pak by Vám k 31.12. skutečně měly obě částky zůstat na pohledávce za státem z DPH, protože za listopad se DPH vrací do 25.1., za prosinec do 25.2.
Dobré ráno,
jste moc hodná aspoň za nějakou reakci já jsem po celý víkend nepokročila dál a neměla jsem s kým si o tom popovídat, nějak třeba asi počkám až přijde auditor budeme to muset dohledat a narovnat.
Už nevím jak jinak se na to podívat a kde hledat. Hezký den. R
Dobrý den,
připojuji se k vašemu tématu. Také přeúčtovávám na účet 343099 / částka DPH k odvodu /,ale nyní k 31.12.2015 mám zůstatek DPH 343021 v hodnotě 925 Kč to jsou faktury s DÚZP 12/2015 s fyzickým obdržením 01/2016 /. Jak vynuluji tento účet ? Děkuji za radu Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 5. 2016 12:06
Potřebovala bych radu od někoho kdo se tím také zabývá, už nevím jak se mám na to koukat. Udělala jsem inventuru účtu 343 převedla jsem
zůstatky z jednotlivých sazeb na odvodový účet. Výsledek by měla být
pohledávka do roku 2016 za FU v určité výši za 11 a 12/2015 , ale já mám přesně o jednu vratku menší ten zůstatek. Když ale projdu celý rok, tak mi všechny částky na hlášení sedí, tak už nevím z čeho by to mohlo vzniknout. Děkuji mooc.R