Re: daňově uznatelný náklad?
Buď to byla služební cesta, nebo to byl soukromý výlet. Nevím, na co se vlastně ptáte. Účetní by měla dostávat doklady k zaúčtování, ne je za někoho zpracovávat a řešit.
Taky - proč se podepisujete jednou janinkas a pak sisixx6?
To si z nás děláte pr...?
Z nikoho si pr... nedělám, jen hledám rady na internetu. To víte, že to byl soukromý výlet, ale bohužel pan majitel to chce dát jako služební cestu a brát to jako prověření hotelových služeb a pokud se pod to podepíše, tak mu zaúčtuju třeba slona. Pokud Vás moje prosba o radu nebo jiná identita urazila, tak se omlovám, ale špatně jsem to nemyslela a taky jsem vás nenutila, abyste mi odpovídala, ale i tak děkuji, každá rada se cenní. Pěkný den :)
Re: OT: vážně se budeme přetahovat?
Hanko7 a představte si, že mně - a nejsem zde sama - to vadí.
Odpovídám jedné osobě, pak se ozve jiná osoba a následně zjistím, že je to ta původní.
Ano vadí mi to. A není to v tom, zda chci či nechci poradit.
A zda vím, co je to být "zaměstnancem"? Ano vím.
A stejně tak vím, jaké je to být externí účetní s tím, že za své služby v důsledku odpovídám celým svým majetkem.
Nejen cca 4,5 násobku průměrného měsíčního výdělku.
Jasně, kdo by si lámal hlavu nějakými pravidly. Vůbec se nedivím, že někteří stálí co radili, toho raději nechali. Někteří tazatelé jsou fakt docela oprsklí na to, že oni žádají radu, někdy i proto, že sami jsou dutí jako bambus. Že se fakt nestydíte.
Taky mi to vadí. I když klasik praví: "Co po jménu? Na jménu nezáleží, i bez jména růže ráno zavoní."
Když nepoznáte, co je doplňující informace od tazatele a co se týká jiné odpovídající osoby, můžete odpovědět špatně. Často tady jenom hádáme, jak to asi autor myslel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2016 10:39
Dobrý den, jsme hotel. Pan majitel byl v Itálii, kde se nechal ubytovat a doklad z hotelu na cca 2 tisíce EUR mi přinesl, doklad je napsaný na firmu. Mám ho dát do nákladů - jako prověřování hotelových služeb. Je to vůbec možné? Děkuji.