Re: Zaměstnanec na DPP a zdravotní prohl
Cizinec nebo našinec - je to jedno, jsou stejné pravidla. Na vstupní lékařskou prohlídku musíte poslat u DPP v případě, že pracuje v noci, je mladistvý, vykonává rizikové práce nebo je zařazen do skupiny prací 2 a výše.
My máme dělníky v potravinářské výrobě - já si třeba myslím, že jsou ve 2. skupině prací, ale bohužel si to myslím jen sama. I bezpečnostní
technik řekl, že prohlídka u dohodářů jedině když dělají víc než 5 let.
No to jen tak, chtěla jsem si postěžovat, ráda mám věci v pořádku, ale někdy nelze ...
No sama jsem z toho špatná. Je to externí pracovník. Toto o těch prohlídkách dohodářů řekl šéfům, přitom já jsem si dohledala, že naši
dělníci (potravinářský provoz) by měli mít prohlídky. Mají - ale jen v pracovním poměru, noví dohodáři prý nemusí ...
Já to občas jen tak lehce připomenu, jaký mám názor, ale holt když to řekl bezpečák ...
Že řekl, není podstatné, máte jím podepsaný seznam druhu prací, které patří do 1. skupiny ?
Mně se také zařazení našich pracovníků nelíbí - kromě vrátných máme všechny v I. skupině - bezpečák má takový názor. Nechala jsem ho ale napsat a podepsat seznam , kde mi u jednotlivých funkcí - např. revizní technik, manipulační dělník atd. musel vypsat jak je zařazuje do kategorií a podepsat.
Nerada bych se dočkala toho, že pak to zapře a bude na mně, že lidi chodí na preventivky ve špatných intervalech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2016 11:05
Dobrý den, musím od zaměstnanců na DPP vyžadovat zdravotní prohlídku? Děkuji za odp.