není zač, nápodobně
>>>Dobrý den,
>>>
>>>nastoupil k nám nový zaměstnanec, který dříve
>>>pracoval
>>>jako OSVČ na ŽL. Jde mi o zápočtový list (potvrzení o
>>>zaměstnání) - stačí mi jeho čestné prohlášení, že
>>>od-do pracoval jako osvč, nebo si musí od příslušné
>>>OSSZ
>>>vyžádat nějaké potvrzení? A popřípadě jaké?
>>>Děkuji za pomoc
>>
>>Napíše vám čestné prohlášení, že nemá exekuce ani
>>není
>>v insolvenci. Nic jiného nepotřebujete.
>Moc děkuju za pomoc a přeji pěkný den :-)
Re: z OSVČ zaměstnancem - zápočtový list
Jelikož bydlíme ve městě, tak nemovitost vlastní možná 5% zaměstnanců, zbytek má družstevní nebo pronajatý byt. To by mi asi moc nepomohlo. A mám zaměstnance, který má exekuce, ale na dům uvalenou exekuci nemá, pouze na příjem. Hledat v katastru nemovitostí bych brala jako ztrátu času. Tím neříkám, že vy nemáte hledat :-)
Re: z OSVČ zaměstnancem - zápočtový list
Může na něho být uvalená nějaká exekuce (na majetek, obstavený dům), ale to nic neznamená. Mzdovku zajímá, zda byl někdy nějakému zaměstnavateli doručen exekuční příkaz srážkami ze mzdy. Konkrétně v tomto případě byl OSVČ, nebyl zaměstnancem, tak třeba může mít i obstavený dům, ale určitě na něj není vydán příkaz srážkami ze mzdy, když neexistoval žádný zaměstnavatel, který by tento příkaz mohl obdržet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 5. 2016 7:09
Dobrý den,
nastoupil k nám nový zaměstnanec, který dříve pracoval jako OSVČ na ŽL. Jde mi o zápočtový list (potvrzení o zaměstnání) - stačí mi jeho čestné prohlášení, že od-do pracoval jako osvč, nebo si musí od příslušné OSSZ vyžádat nějaké potvrzení? A popřípadě jaké?
Děkuji za pomoc