Re: PPM na přelomu roku
Požádala před skončením PPM o čerpání řádné dovolené, takže ji dáte tak, aby dovolená navazovala. Jelikož to vyjde v červnu, že odpracovala alespoň 60 dnů ( doba PPM pro výpočet dovolené=doba výkonu práce) , můžete jí dát celoroční výměru 2016 dovolené. Bude tedy u Vás vedena v evidenčním stavu po dobu čerpání řádné dovolené. Po skončení nastoupí na tzv. rodičovskou dovolenou, o kterou by měla požádat, nepožádá-li má se za to, že je na RD nejdéle do 3 let věku dítěte. Ten "papír z ÚP" ať si nechá je tam Rozhodnutí o rodičovském příspěvku, Vy potřebujete rozhodnutí až o skončení jeho pobírání, pak ji odhlásíte
ze ZP jako U.
Re: PPM na přelomu roku
Ano , ale pozor na zadání do programu. Kdy přesně jí končí PPM ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2016 12:45
Dobrý den,zaměstnankyně nastoupila na peněžitou pomoc v mateřství v půlce prosince 2015. Nyní mě žádá o stanovení termínu čerpání mateřské dovolené (to snad ví) a řádné dovolené:
-mateřská - poslala i papír z ÚP, kde je datum - mám s tím ještě něco dělat? Písemně potvrdit??
- a řádná dovolená - za 2015 měla celou vyčerpanou a za 2016 za měsíce, kdy byla na ppm, tzn. do půlky června, teda za 5 měsíců 20/12*5=8,5dne ji dám po skončení PPM?
Je to moje první mateřská, tak to chci mít 100% dobře.
Díky za pomoc..