Re: Skončení prac.poměru a dotace ÚP
Díky za odpověď, jen tu poznámku jste si mohla odpustit. Důvodů, proč chci odejít, je několik - nedodržení slibů při uzavírání PS, přebírání letitých restů, nemožnost úpravy pracovní doby a s tím související dojíždění .... Asi půjdu radši někam uklízet než u jisté firmy dělat místo slíbené pomocné účetní personalistu, prostě není práce jako práce a já mám ráda své nervy.
Však psala, že půjde zametat, ne?
Pro někoho třeba to dojíždění může být dost zásadní při rozhodování brát/nebrat a jestli si něco domluvili a pak je to jinak, tak se to jinak než odchodem asi nevyřeší.
No a milost vlastně dělala, protože firmu její práce nic nestála :) Celé tohle dotační hospodářství je humbuk, tak se nedivme, jak to dopadá.
Děkuji všem za reakce, ať už jakékoliv. Jen bych ráda dodala, že obrázek o firmě, kde pracuji, si můžete udělat např. i z toho, že externí bezpečák už s touhle firmou nechce mít nic společného a ode dneška taky auditor .... To už radši vezmu ten úklid než tady dělat účetní a personální a dostat se do kriminálu.
Stávat by se to nemělo, ale bohužel tady je to běžné, že je tazatel odsouzen nebo dehonestován, aniž by tito mravní kazatelé znali podrobnosti nebo zákulisí dotazů. Obzvlášť někteří jedinci v tomto vynikají a ani po objasnění situace se za své nepatřičné výroky neomluví neb si stejně myslí, kdoví jak to bylo, zaměstnavatel je spasitel a je nutné ho vždy a za každých okolností poslouchat a velebit. Jenže moje životní zkušenost je taková, že na obou stranách se najdou prevíti. Někdy menší někdy větší, ale je to oboustranné a ne že je na vině pouze kverulant zaměstnanec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2016 16:18
Firma na mě pobírá dotace, ale já bych ráda odešla ještě ve zkušební době. Na úřadě práce se nemůžu zaevidovat dřív než za půl roku od uzavření smlouvy. Do té doby si tedy budu muset platit zdravotní pojištění sama, ale co sociální ? A kdy si můžu požádat o nějakou sociální dávku, když nedostanu podporu nebo neseženu rychle jinou práci ?