Re: Dopočet min. základu ZP
Ale ne u zaměstnanců, za které platí zdravotní pojištění i stát.
Re: Dopočet min. základu ZP
Děkuji za odpověď. Já myslela, že to platí jen u starobních důchodů. Ještě jednou děkuji.
A můžu se ještě zeptat. Kdyby zaměstnanec ve zkušební době podal výpověď třeba k 10. v měsíci s tím že pak od 11. nastupuje nějak jinam. Budu zde taky dopočet do min. základu ZP. Mzda třeba 8 049,--
Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 5. 2016 11:47
Dobrý den, chtěla byh se zeptaz, jak je to s dopočtem do min. základu ZP. Teď se mi sešlo několik případů. U jednoho mi program dopočet spočítal a u druhého ne. Chci se zeptat, kdy se základ dopočte a kdy ne.
1) zaměstananec je zaměstnanán PP na dobu určitou (ve zkušební době) Za duben skoro nechodil do práce. Bylo mi řečeno, že mu mám zaplatit jen skutečně odpracovanou dobu. Hrubá mzda mu vyšla 6044,--Kč. Dopočetlo se mi zdravotní pojištění z 9900,-- to je částka 830,--Kč.
2) Mám zaměstnankyni, která nastoupila do pracovního poměru dne 11.4.2016 na zkrácený pracovní úvazek. Má základní mzdu 7920,--Kč (je i částečně invalidní. Invalidita I.stupně) Po výpočtu mzdy za měsíc duben vyšla hrubá mzda: 7746,--Kč. U tohoto zaměstnance se mi dopočet nespočítal. Můžu se zeptat proč? Dočetla jsem se, že u zkrácených pracovních úvazků se to taky dopočítává.
Moc děkuji za odpověď.