Plná moc na ossz

• (neregistrovaný)

9. 5. 2016 16:47

Dobrý den, prosím o radu. Při vyřizování plné moci na ossz - vyřizovat úkony za klienta musím vyplnit i formulář "Oznámení o pověření k zajištění všech úkonů...." Co v tomto formuláři znamená sériové číslo certifikátu. Je nutné certifikát vlastnit, abych mohla klienta u ossz zastupovat? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2016 18:17

Maxx (neregistrovaný)

Re: Plná moc na ossz
      Na co vyřizujete plnou moc?
      To co máte před sebou je plná moc na posílání přihlášení, ELDP atd. pomocí svého el. podpisu (využívám to jako externí účetní, abych nemusela ke klientovi pro razítko atd. a měla jednodušší odesílání).

• 9. 5. 2016 18:42

dagmar mra (neregistrovaný)

ano, takto si to potřebuji také vyřídit. Respektive razítko mi klient poskytne, jde jen o můj podpis na formulářích. U jiných firem nechávám podepisovat oprávněné osoby. Tady u toho klienta je to trošku komplikovanější, tak bych si to potřebovala vyřídit pro sebe, ale nevím, jak postupovat pro získání sériového čísla certifikátu.....

• 9. 5. 2016 18:47

Maxx (neregistrovaný)

Mám zakoupený elektronický podpis. Ten pod svým rodným číslem dodávám na každý rok na OSSZ. Oni si to zaevidují a přijímají doklady klientů s mým el. podpisem.
      (jinak běžně podepisuju jako externí účetní mzdové doklady klientů)
      Na OSSZ to mám zprovozněno na zjednodušení práce (nemám od všech razítko a nemíním vypisovat ELPD ani se tiskem trefovat do kolonek)

• 10. 5. 2016 12:23

dagmar mra (neregistrovaný)

chápu to správně, jestliže budu elektronicky vše odesílat z klientovy datové schránky a potřebuji jen oprávnění na podpis na papírové doklady, že tento certifikát nepotřebuji?

• 10. 5. 2016 12:25

Maxx (neregistrovaný)

Pokud máte přístup do klientovy datovky - žádnou plnou moc bych neřešila, el. podpis nepotřebujete, vše můžete odesílat z datovky.

V papírové podobě pak jde na OSSZ pouze nemocenský lístek. A kvůli podpisu na nem. lístek bych plnou moc nesepisovala. Vše ostatní lze poslat elektronicky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).