Re: exekutor, neschopenka,zkuš.doba,ukon
děkuji moc, ano, čekám až mi někdo předá ukončení PP, neschopenku pořád trvá a vím od dotyčné, že bude trvat i nadále.
Domnívám se, že prvních 14 dnů neschopnosti musíme zaplatit a teprve poté s ní ukončit pracovní poměr.
děkuji moc za konzultaci
Blanka
Re: exekutor, neschopenka,zkuš.doba,ukon
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>mailem mi bylo sděleno, že dne 6.5.16 ukončili PP s
>>>>>>naší novou Obchodní zástupkyní.
>
>OK, já si počkám na to ukončení, ke kterému je to
>datu.
>a pak se uvidí:))
>děkuji moc...
>
I pak bych si překontrolovala, jestli datum a celé ukončení je správně. Někteří šéfové mají o "ukončování " zvláštní představy. Není to vaše zodpovědnost, ale než pak opravovat odhlášky...
Re: nemoc-kopie všech exekucí sociálce
Taky že je. Ale já na sociálku nekopíruju všechny exekuční příkazy, ale jen ten (nebo ty), které se mu aktuálně sráží. A také se musí sociálce napsat, jaká část nezabavitelné částky byla uplatněna při výpočtu exekuce Vámi a jakou mají uplatnit oni. A sociálka Vám pak pošle dopis, ve kterém napíše, kolik mu srazili a o to u toho dotyčného snížíte zůstatek dluhu. A tak si pořád dopisujem a kopírujem.
Dobré ráno:))
děkuji za informaci. Jen tak matně jsem uvažovala, že asi něco budu muset poslat na sociálku.
Měla jsem ve středu dovolenou, tak jsem na tuto exekuci přestala myslet.
Pořád nemám v ruce, jak ukončili pracovní poměr...
marodit bude určitě dál, prý dlouho, to mi řekla kolegyně, se kterou se ukončil pracovní poměr.. fakt je, že je zvláštní a tak nevím, jestli je to vůbec pravda a co bude.
.. je to fakt bezvadné něco takového řešit.. v době závěrek, máme fiskální rok k 31.5. , k tomu inventury ve skaldech, dělám i finanční účetnictví... do toho auditoři,jen se tady už směju co se všechno dá řešit
budu to muset řešit, to je věc jistá, 14 dnů nemoci jí končí dnes, takže by měla poslat pokračování, navíc je ve zkušební lhůtě, tak čekám co je na té výpovědi, která s ní byla podepsaná...
díky moc
Blanka
Znovu se obracím s prosbou, teď mi byla doručena výpověď
podle par. 66 zákoníku práce zrušujeme pracovní poměr ve zkušební době. Podepsala to osobně 6.5.2016
Tuto dohodu psal právník.
14 dnů pracovní neschopnosti jí končilo 9.5.2016,
dnes jsem také obdržela pokračování neschopenky, bude prý dlouho na neschopnosti.
Prosím, opravdu s ní mohu ukončit pracovní poměr již toho 6.5.2016, udělat odhlášky na sociální a zdravotní? a náhradu mzdy přestanu vyplácet dnem ukončení pracovního poměru.
Ráda bych se zeptala našeho právníka, ale nejsem si jistá, zda mi na toto odpoví, hlídá se hlavně právní věci.
děkuji moooooc
jdu hledat opět v zákoníku práce
Blanka
Jako obvykle nevím co kdo řekne právníkovi, těm kdo chystali výpověď jsem hlásila, že má nemocenskou.
v par. 66 je:
Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti..
tak jsem se domnívala, že by se pracovní poměr měl ukončit 9.5.16 (začátek neschopenky 26.4.) a ještě tady mám tu exekuci... za duben jsem jí strhla.. a teď musím oznámit exekutorovi, že skončila a byla jsem upozorněna, že bych měla komunikovat i se sociálkou.
Moc se omlouvám, ale dělám teprve druhou exekuci v životě.
děkuji mocmoc
Blanka
Já se domnívám, že její pracovní poměr stále trvá, protože 6.5., kdy jí předali zrušení ve zkušební době, bylo období prvních 2 týdnů nemoci a tudíž jí zrušení vůbec nesměli dát.
Podle mého názoru mohlo být zrušení předáno nejdříve 10.5., tzn. až po uplynutí těch prvních 2 týdnů nemoci.
já se taky domnívala, že těch prvních 14 dnů nemoci se nemůže dát výpověď.. s tím datem jsem si nebyla tak jistá.. jestli 9.5. nebo 10.5. prostě do 9.5. jsem si myslela, že by firma vyplácena náhradu nemoci.
tohle jsem napsala právníkovi:
Obracím se na Vás s dotazem ohledně výše ukončeného pracovního poměru s paní K.
Nastoupila 12.2.2016, zkušební lhůta jí končí 12.5.2016.
Nemocenskou má od 26.4.2016 a ta pokračuje i nadále (bude prý pokračovat delší dobu) Pracovní poměr je ukončen k 6.5.2016
Znamená to tedy, že jí nevyplatím celých 14 dnů náhrady mzdy?
Podle par. 66, je ve druhé větě:
Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti.
a tohle je odpověď:
Dobrý den,
Vyplatíte ji jen tu část mzdy za období, co byla v zaměstnání, tj. do 25.4. (na to jsem se neptala)
Zbytek jde jako nemocenská od 26.5. do 6.5.2016.
Pohlídejte si, zda se na ni vztahuje i povinnost hradit nemocenskou v ochranné lhůtě, pokud je tato povinnost na zaměstnavateli (více jak 25 zaměstnanců)
TAK NEVÍM
DĚKUJI MOC
Blanka
nekončí, zkušebka se prodlužuje
Jak bych řešil já - to zrušení je podle mě neplatné, zkušební doba se kvůli nemoci přerušuje a bude pokračovat po skončení nemoci. Nechte ji domarodit, za duben budete srážet exekuci Vy, za květen společně se sociálkou, pak už jen sociálka, dokud nedomarodí. Pak bude pokračovat zkušební doba, tak ji platně zrušíte.
Re: nekončí, zkušebka se prodlužuje
Také to vidím tak, že zrušení je neplatné. Pracovní poměr trvá a zkušební doba také stále trvá (ne, že se kvůli nemoci přerušuje, ona se protahuje, trvá i v době nemoci). Můžete ji nechat domarodit a pak jí zrušit poměr, ale nemusíte a můžete jí zrušit poměr ve zkušební době ještě v době nemoci, ale až po uplynutí prvních 2 týdnů nemoci, ty už uplynuly. Pokud budete zrušení posílat poštou, pak doporučeně na doručenku a pracovní poměr skončí dnem převzetí (vrátí se Vám doklad s vyznačeným dnem převzetí) nebo v případě nepřevzetí se Vám vrátí celé zrušení a pracovní poměr skončí posledním dnem úložní doby na poště. Nebo v případě odmítnutí skončí tím dnem odmítnutí. Do zrušení se nepíše kterým dnem se pracovní poměr ruší, protože to, kdy skončí, záleží na tom převzetí (nebo nepřevzetí, jak píšu). Právník o tom placení náhrady za nemoc zaměstnavatelem (kterou nesprávně nazval nemocenskou) píše celkem správně, protože od Vás dostal informaci, že je pracovní poměr 6.5. ukončen. Jenže tato Vaše informace není správná, protože poměr 6.5. ukončen není. Ukončen by byl, kdyby třeba zrušila pracovní poměr ona. Pak by Vaše informace, že je 6.5. poměr ukončen, byla správná a poměr by skutečně skončil 6.5. a náhradu mzdy by měla jen do 6.5..
A Blanko, nepište pořád o výpovědi, výpověď a zrušení jsou dvě různé věci.
Re: nekončí, zkušebka se prodlužuje
já vám moc děkuji, měli jste pravdu, žejsem použila špatné výrazy, tak jsem si řekla, že si to správn sepíšu a nechám si to uložet do zítřka.. včera jsem šla spát,, vlastně dnes ve dvě ráno .. a tak jsem jaksi mimo..
a to zrušení jsem nepsala já, psal to právník,
moc děkuji za trpělivost
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2016 10:24
Dobrý den,
mailem mi bylo sděleno, že dne 6.5.16 ukončili PP s naší novou Obchodní zástupkyní.
Nastoupila do zaměstnání dne 12.2.2016,zkušební doba by měla končit 12.5.2016
od 26.4.2016 má neschopenku.
V době její neschopnosti přišla exekuce, nenabyla ještě právní moci.
Z výplaty za duben jsem jí už zajistila částku pro exekutora, pomohla mi paní Líba a Jasná.
Zatím nevidím dohodu o ukončení pracovního poměru, takže nevím jestli je tam skutečně datum 6.5.16
V zákoníku práce jsem se dočetla, že prvních 14 dnů její nemoci by se neměl ukončit pracovní poměr. Až po 14 dnech nemoci.
Neschopenku neukončila bude pokračovat i nadále.
Exekutorovi bych měla zřejmě napsat, že jí končí respektive skončil pracovní poměr.
děkuji moc za konzultace
Blanka