Re: OT: Praxe v účetnictví
Přesně tak, upřesněte prosím, odkud jste. Například já jsem v opačné situaci, měsíc hledám mzdovou účetní, která by po zaučení zvládla i něco málo zaúčtovat, a když už se náhodou někdo přihlásí, nemá o mzdách ani ponětí :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2016 14:06
Dobrý den, prosím o radu a názory. Dlouhodobě hledám uplatnění jako účetní, zatím bohužel neúspěšně. Vzhledem k tomu, že mám velmi krátkou praxi v tomto oboru (1,5 roku), tak mě napadlo, že bych se zeptala v účetních firmách, zda bych si u nich mohla tu praxi udělat. Již dříve jsem se na ně obracela s žádostí o zaměstnání, ale z jejich strany nebyl zájem. Nejsem si ale jistá, zda by na to vůbec někdo přistoupil. Přece jen říkat někomu, co a jak, zaučovat ho, aby to nebylo pro ně spíše na obtíž. A taky zpracovávají citlivá data svých klientů. Na druhou stranu by to pro ně byla prac. síla zdarma a pro mě získání dalších zkušeností v oboru. A později by mě třeba mohli zaměstnat. Předem všem děkuji za názory.