Re: nerozvnoměrně rozvršená doba
Děkuji - na DPČ jsem koukala, ale to nechtěji, tam není nárok na dovolenou. A šéf mu slíbil, že bude zaměstnán na normální smlouvou jen na poloviční úvazek. A já mám vyřešit zbytek. Takže pokud se napíše smlouva na 20 hodin. týdně a cca 12000 měsíčně. Pracoval by cca po - ut po 8 hod. a st 4 hod. , jenže to nebude pravidelně, protože pokud se bude dělat nějaká akce, tak bude dělat třeba týden a ten další pak nepřijde. Takže vůbec neívm jak to vyřešit. Jediný co bych možná dokázala, že se udělá rozpis týden dopředu .
Ale rozpis musíte mít 2 týdny dopředu......
Paní Jasná, moc děkuji za pomoc.
Takže napíšeme smlouvu na 20 hod. týdně, na 11000 měsíčně, šéf nám dá rozpis na 14 dní dopředu a podle toho se budu řídit, pokud donese neschopenku, nebo si vybere dovolenou?? po 26 týdnech vyrovnávacího období zjistím , zda mu nechybí hodiny, nebo zda nemá přesčas a případně ten přesčas mu doplatíme.
a ještě prosím jak s počtem dovolené, vím, že je to za 21 odpracových směn je 1/12, ale jak to bude v tomto případě ?? Když bude pracovat různě, mám z toho dnes opravdu zamotanou hlavu.
A ještě prosím pokud bych je přesvědčila na DPČ, byl by placen hodinově, a byl by měsíc, že zrovna nebude mít žádný příjem, tak za něj odvedem zdravotní pojištění z minima a to nám pak doplatí. Nemá totiž žádného jiného zaměstnavatele. Zaítm děkuji moc paní Jasná, teď už musím běžet, ale možná se ozvu ještě příští týden. Děkuji moc jste zlatá
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2016 11:52
Dobrý den,
moc prosím o radu, potřebujeme změnit zaměstnanci smlouvu na 20 hod. týdně. Na žádost zaměstnance se zamě-telem. obě strany se dohodli. Ted nevím ,jak vše udělat aby bylo správně. Vím, že musí být nějaké vyrovnávací období. Je lepší hodinová, nebo měsíční mzda ? Bude praocvat jak bude potřeba. Musí se tedy plánovat směny dopředu? Dle mého by tedy byla lepší mzda měsíční , a hodiny pak srovnat ve vyrovnávacím období?? Dejme tomu, že bude mít 20 hod. týdně. 12800 měsíčně. Bude si psát docházku a až nastane vyrovnávací období, tak spočítáme hodiny a když mu vyjde přesčas tak doplatíme? A jak je to prosím s dovolenou? Jsem z toho nějaká zmatená, nemáte někdo nějaký odkaz jak postupovat?? Moc děkuji