Re: Exekuce - jak určit pořadí?
Děkuji. Jen jsem se chtěla ujistit, jestli to chápu dobře. Protože během měsíce přišlo na jednoho zaměstnance asi 6 exekucí a já nejdřív píšu dopis ve kterém jsou pořadí a pak posílám znovu, že se posouvají v pořadí jinam... tak jsem chtěla mít jen jistotu, jestli to dobře chápu. Pěkný den
Pokud jsou třeba všechny nepřednostní, tak srážíte jen tu z nejstarším datem. Pokud by byla některá z nich přednostní tak to bude zase jinak.
Já jsem se domnívala, že pořadí u nepřednostních exekucí se řídí dnem doručení exekuce. Ještě jsem se nesetkala s exekucí, která by měla uvedeno, že pořadí exekuce se řídí dnem ... Pokud bych tedy dostala exekuci s uvedeným datem, tak bych měnila pořadí exekucí?
Díky za poučení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2016 11:52
Přišla mi exekuce A dne 15.3.2016 na exekučním příkazu je napsané, že pořadí exekuce se řídí dne 4.10.2014, za týden tj. 21.3. mi přišla další exekuce B, na které je napsané, že pořadí této exekuce se řídí dnem 8.6.2010. Rozumím tomu správně, že začnu jako první srážek exekuci B? Děkuji. Pěkný den