3 dnyNemoc+2 dnydovolená
>>Dobrý den. Prosím mzdové o radu. Zaměstnanec dostal
>>neschopenku. Týden byl nemocen a donesl neschopenku s
>>tím, že první tři dny si vezme neschopenku a dva dny
>>dovolenou. Neschopnost mu byla ukončena po týdnu.
>>Poradíte jak se k tomu postavit? Moc Vám děkuji za
>>radu!
>Jak si první 3 dny vezme neschopenku, tu přece má. Pokud to mělo být, že si první 3 dny vezme dovolenou, tak to nelze, dovolenou nemoc přerušuje,Tak jak to píši - první tři dny - PO,ÚT,ST POUŽIJE neschopenku a další dny si VEZME dovolenou, ikdyž má ukončení až v neděli...
Kombinace
>>>>>>Dobrý den. Prosím mzdové o radu. Zaměstnanec dostal
>>>>>>neschopenku. Týden byl nemocen a donesl neschopenku s
>>>>>>tím, že první tři dny si vezme neschopenku a dva dny
>>>>>>dovolenou. Neschopnost mu byla ukončena po týdnu.
Poradíte jak se k tomu postavit? Moc Vám děkuji Pokud to mělo být, že si první 3 dny vezme dovolenou,tak to nelze, dovolenou nemoc přerušuje,Tak jak to píšiprvní tři dny - PO,ÚT,ST POUŽIJE neschopenku a další dny si VEZME dovolenou, ikdyž má ukončení až v neděli...Paní All Vám napsala, že nemoc přerušuje dovolenou,takže když má neschopenku, nemůže mít dovolenou...Děkuji Vám za trpělivost. Laicky vzato, chtěl ušetřit dovolenou i zaměstnavatele.....
>Nechápu ,jak by ušetřil dovolenou, když si jí chtěl
>vzít místo nemoci ? Zaměstnanci mají někdy nápady, na které se těžko odpovídá. Ale zase tak těžké není.On by si vzal dovolenou jen na ty dny, které by měl platit zaměstnavatel- to by ušetřil 3 dny dovolené a zaměstnavatel by nic nemusel platit, tak také ušetří. A ty dva dny by si vzal dovolenou za větší peníze než za neschopenku. Neschopenku by "nevyužil" celou. Takže tak.
I nestandartní věci se dějí.....
Velmi si vážím všech zkušenějších, kteří rádi pomohou, poradí, když si někteří z nás nevědí rady. Ano, moje otázka byla nestandartní. Ale jelikož jsem neuměla zaměstnanci odpovědět, proto jsem požádala o radu Vás. Podala jsem ji tak, jak byla podána mě, abych informaci nepřekroutila. Proto mě mrzí, že bylo čteno mezi řádky, ale odpověď samotné formulace - buď je možné, nebo není možné-nepřišla. Ano, asi si zasloužím na "blbou" otázku "blbou" odpověď. I tak děkuji, že jste se zabývali rozborem dotazu a omlouvám se. Už se nebudu blbě ptát....
Ještě jednou díky
>>Velmi si vážím všech zkušenějších, kteří rádi
>>pomohou,
>>poradí, když si někteří z nás nevědí rady. Ano, moje
>>otázka byla nestandartní. Ale jelikož jsem neuměla
>>zaměstnanci odpovědět, proto jsem požádala o radu
>>Vás.
>>Podala jsem ji tak, jak byla podána mě, abych
>>informaci
>>nepřekroutila. Proto mě mrzí, že bylo čteno mezi
>>řádky,
>>ale odpověď samotné formulace - buď je možné, nebo
>>není možné-nepřišla. Ano, asi si zasloužím na "blbou"
>>otázku "blbou" odpověď. I tak děkuji, že jste se
>>zabývali
>>rozborem dotazu a omlouvám se. Už se nebudu blbě
>>ptát....
>Nebuďte uražená, spíš se dívejte na problém s
>nadhledem, zaměstnanec si komplikuje život nejen sobě, ale i
>Vám. Není to nestandard, ale blbost. A pokud chcete
>jednoznačnou odpověď, tak za mě říkám, že to takhle
>nejde... OK. Ano, podívala jsem se na to z více pohledů, byla jsem přesvědčena, že může mít buď jedno nebo druhé, ale rozhodil mě, když přišel s jistotou, že to tak určo půjde! Ještě jednou děkuji!
Re: I nestandartní věci se dějí.....
Za mě také, nejde.
Neschopnost není ošetřovačka, že když nechci nebo mám hlídání , tak všechny dny nevyužiji. Musel by po třech dnech jít k lékaři, aby mu neschopenku ukončil a potom si vzít normálně dovolenou.
Ale nelze mít týden neschopenku a být na ní jen 3 dny, jak psala výše wendy, pokud není neschopenka ukončena, může kdykoliv přijít kontrola a to by se pak divil a vy také, protože na dobu neschopnosti NESMÍ zaměstnavatel určit čerpání dovolené.
Re: I nestandartní věci se dějí.....
Pokud zaměstnanec nechtěl neschopenku, měl se domluvit s lékařem o jejím ukončení. Dodatečně bych nic nepředělávala. Jak tady zaznělo, neschopenka ruší dovolenou, takže i v případě, že by na dovolené byl se zaměstnavatelem předem domluven, tak vystavením neschopenky se čerpání dovolené ruší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2016 8:12
Dobrý den. Prosím mzdové o radu. Zaměstnanec dostal neschopenku. Týden byl nemocen a donesl neschopenku s tím, že první tři dny si vezme neschopenku a dva dny dovolenou. Neschopnost mu byla ukončena po týdnu. Poradíte jak se k tomu postavit? Moc Vám děkuji za radu!