Vydaná faktura příspěvková organizace

• 16. 5. 2016 10:19

Dobrý den,

prosím Vás jakým způsobem vystavit fakturu příspěvkové organizaci, která nám poskytla jen IČ,program mi vygeneroval i DIČ a po telefonátu mi to bylo potvrzeno, ale říkala, že nejsou plátci z hlavní činnosti. Máme vystavit fakturu na elektromontážní práce nad 10000kč, která je klasicky pokud je někdo plátce v režimu PDP, v tomto případě netuším jak na to hledět. Podle mého, pokud mi program vygeneruje, že jsou plátci a je to uvedené i na Aresu, že jsou registrovaný k DPH měla vystavit fakturu v PDP.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 5. 2016 10:20

AjinaP

Re: Vydaná faktura příspěvková organizac
      Nemám tušení zda to přeci tohle plnění využívají k hlavní činnosti, to přece nemůže nikdo chtít abych ještě kontrolovala jejich činnost.

• 16. 5. 2016 10:29

Alex.. (neregistrovaný)

Moje zkušenost - konzultuji s nima, většinou mně řeknou, jestli to chtějí v režimu nebo ne, ale vystavení v režimu je jistota.
      Pokud to není v režimu, píšu na fakturu, že odběratel prohlašuje, že není osobou povinnou k dani k danému plnění a objekt zakázky není použit k ekonomické činnosti.

• 16. 5. 2016 10:40

AjinaP

Děkuji moc, kolega co to vystavuje právě nemá program co ho to upozornuje, proto se ptám, na mě to křičí, že jsou plátci při evidenci. Jestli se jim něco nebude líbit zavolají si kdyžtak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).