DPH - nákup a prodej v EU

• (neregistrovaný)

16. 5. 2016 13:45

Hezký den, zamotala jsem se do případu meziunijního. Chceme koupit z DE zboží, které budeme dále prodávat jinému DE plátci, zboží tedy nepřejde hranice DE. Správně bychom tedy měli obdržet fakturu s DE DPH od dodavatele, protože nebyla splněna podmínka překročení hranic EU a zároveň nemůžeme fakturovat bez DPH De plátci, ale s tuzemskou DPH? Díky :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 5. 2016 14:06

allli

Re: DPH - nákup a prodej v EU
      od německého dodavatele dostanete fakturu s německou DPH a vy fakturujete bez DPH (ř. 26 přiznání), protože místo plnění je v SRN

• 16. 5. 2016 14:08

Petra001 (neregistrovaný)

>>Hezký den, zamotala jsem se do případu meziunijního.
      >>Chceme koupit z DE zboží, které budeme dále prodávat
      >>jinému DE plátci, zboží tedy nepřejde hranice DE.
      >>Správně bychom tedy měli obdržet fakturu s DE DPH od
      >>dodavatele, protože nebyla splněna podmínka překročení
      >>hranic
      >>EU a zároveň nemůžeme fakturovat bez DPH De plátci,
      >>ale s tuzemskou DPH? Díky :-)

>od německého dodavatele dostanete fakturu s německou
      >DPH a vy fakturujete bez DPH (ř. 26 přiznání), protože
      >místo plnění je v SRN
      Takže na výstupu máme klasický prodej do EU, nechala jsem se zmást vstupem, že zboží nepřekročí hranice :-)
      Díky moc :-)

• 16. 5. 2016 14:13

allli

nevím, co myslíte klasickým prodejm do EU (ten se uvádí do ř. 20, nikoli ř. 26), u vás jde o prodej zboží s místem plnění mimo ČR - přečtěte si pokyny pro vyplnění přiznání k DPH

• 16. 5. 2016 14:28

Petra001 (neregistrovaný)

Už na to koukám, přehledla jsem č. řádku. Místo plnění je tedy v DE a fakturuji bez DPH a zároveň by nám vznilka povinnost registrace k DPH v DE, na základě které bychom si mohli i nárokovat vstupní německé DPH a zároven přiznat dan v DE?

Už jsme to vyřešili naštěstí jinou cestou, nakoupíme v ČR :-) Ráda bych si jenom nyní ucelila pohled na tento případ.Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).