Re: DPH - nákup a prodej v EU
>>Hezký den, zamotala jsem se do případu meziunijního.
>>Chceme koupit z DE zboží, které budeme dále prodávat
>>jinému DE plátci, zboží tedy nepřejde hranice DE.
>>Správně bychom tedy měli obdržet fakturu s DE DPH od
>>dodavatele, protože nebyla splněna podmínka překročení
>>hranic
>>EU a zároveň nemůžeme fakturovat bez DPH De plátci,
>>ale s tuzemskou DPH? Díky :-)
>od německého dodavatele dostanete fakturu s německou
>DPH a vy fakturujete bez DPH (ř. 26 přiznání), protože
>místo plnění je v SRN
Takže na výstupu máme klasický prodej do EU, nechala jsem se zmást vstupem, že zboží nepřekročí hranice :-)
Díky moc :-)
Re: DPH - nákup a prodej v EU
Už na to koukám, přehledla jsem č. řádku. Místo plnění je tedy v DE a fakturuji bez DPH a zároveň by nám vznilka povinnost registrace k DPH v DE, na základě které bychom si mohli i nárokovat vstupní německé DPH a zároven přiznat dan v DE?
Už jsme to vyřešili naštěstí jinou cestou, nakoupíme v ČR :-) Ráda bych si jenom nyní ucelila pohled na tento případ.Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 5. 2016 13:45
Hezký den, zamotala jsem se do případu meziunijního. Chceme koupit z DE zboží, které budeme dále prodávat jinému DE plátci, zboží tedy nepřejde hranice DE. Správně bychom tedy měli obdržet fakturu s DE DPH od dodavatele, protože nebyla splněna podmínka překročení hranic EU a zároveň nemůžeme fakturovat bez DPH De plátci, ale s tuzemskou DPH? Díky :-)