Faktura zálohová vyúčtování

• (neregistrovaný)

17. 5. 2016 9:00

Dobrý den,

vydali jsme fakturu zálohovu na služby, která byla uhrazena. Do 14 dní jsme přes interní doklady vystavili daňový doklad s rozpočítáním základ + DPH, DUZP = datum přijetí platby na účet.

Nyní však došlo k plnění měsíc po a potřebujeme vystavit zúčtovací - konečnou fakturu (rozpočítání na hodiny atd.) která bude nulová. Bude tam uvedeno rozpočítání na základ a DPH nebo jen celkové částky? V systému mi to píše v hlavičce faktura - daňový doklad ale daňový doklad už byl dávno vystaven přes ID.Tato FV nebudu zahrnuta v přiznání k DPH, že ano?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2016 10:31

Johana

Re: faktura zálohová vyúčtování
      ----------
      Já to dělám takto -
      1.zálohová faktura, po její úhradě vydám
      2.daňový doklad o přijaté platbě na jehož základě já odvádím a odběratel odečítá DPH
      3.po ukončení vydávám konečnou fakturu, kde jsou detailně rozepsané všechny položky, dále se mi sem načtou údaje z DD o přijaté platbě a na konci je vyčísleno, kolik mi má odběratel zaplatit a kolik mi už zaplatil tzn. že se to buď rovná, nebo ještě něco zbývá k platbě a nebo přeplatil a já vracím.
      V přiznání DPH mám uvedené jak DD o přijaté platbě tak i ty konečné faktury.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).