Re: Kontrolní hlášení
Jedná se o fakturu nad 10 tis. Na faktuře měli 29.2.2016 já jsem ji přijala 14.3.2016 a omylem jsem toto datum uvedla jako datum doručení i jako datum zdanitelného plnění.
Re: Kontrolní hlášení
Děkuji za Vaše názory - odpočet mám uplatněný v 3/2016 takže dodatečné podávat nemusím, následné kontrolní hlášení za 3/2016 raději podám - jen mě zajímalo, jestli má někdo zkušenost s tím, jestli výzvy chodí postupně nebo pokud přijde výzva např. na jeden z řádků uvedených v březnu, tak jestli se dá říct, že všechny ostatní řádky v březnu jsou v pořádku.
Pěkné odpoledne
Moderátor: Pište výstižné NADPISY!
Upozornění moderátora - piště výstižné nadpisy!
Množí se tu příliš obecné nadpisy typu "KH" nebo "Kontrolní hlášení" :-(
Problémů okolo KH je hodně. Dejte si práci a vypište do nadpisu lépe, co máte za problém! Dobrý nadpis je např. "KH - denní tržba prodejna"
Obdobně: Není dobrý nadpis "Prosím mzdové", protože oblast mezd je velmi široká. Daleko lepší je např. "Výpočet odstupného" nebo "Roční zúčtování daně - Slovák".
V nadpisu vynechte slova jako "prosím" a "pomoc", to si nechte do textu dotazu.
Více viz pravidla zde http://business.center.cz/business/diskuze/pravidla.aspx
Upozorňujeme, že nevyhovující příspěvky mohou být bez varování smazány.
Přehledná diskuze je v zájmu nás VŠECH! Děkujeme za pochopení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2016 11:23
Dobrý den,
mám takové malé dilema - zjistila jsem, že jsem u jedné faktury, se zdanitelným plněním 29.2.2016 nechala datum doručení faktury 14.3.2016. S tímto datem jsem to poslala v kontrolním hlášení za březen, ostatní údaje DIČ, částku a číslo dokladu mám v pořádku.
Myslíte, že mám posílat následné hlášení?
Shodou okolností mi na toto období mi přišla výzva - týkalo se to námi uplatňovaného odpočtu, který dodavatel nepřiznal a posílala jsem následné s krátkou odpovědí, že trváme na původním hlášení (ještě jsem o výše uvedené chybě nevěděla).
Myslíte, že tu kontrolu dělají za celé hlášení naráz nebo řeší postupně jednotlivé případy?
Děkuji za Vaše názory