Re: Prosím, nikdo neví? Patří ke zboží?
Paní Alli, jde o to, že měla být fakturována náhrada škody, ale na tom jsme se s dodavatelem nedohodli, takže se jednorázově vyúčtovalo toto.
faktura je v režimu osvobození a já nevím, zda je to dobře a kde ji budu uvádět - zda do SH jako součást zboží nebo jde o službu? Děkuju.
promiňte, ale já tomu nerozumím
píšete, že máte vystavenou fakturu pro odběratele a pak. že jste se s dodavatelem nedohodli
komu vlastně fakturujete? a je na faktuře uvedeno i zboží nebo jde o samostatnou fakturu? a kdo vlastně tu škodu způsobil a kdo ji má uhradit?
Promiňte, tak jsem se teda do toho zamotala. Jde o odběratele - způsobil nám škodu tím, že zaplatil v jiné měně, než bylo uvedeno na faktuře. Rozdíl jsme měli vyúčtovat, ale šéfové se dohodli na tomto znění faktury, co jsem uvedla.
Nevím, zda jako balné to mám považovat za součást ceny zboží anebo jde o službu a máme správně - osvobozeno od DPH? Děkuju za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2016 13:12
Dobrý den, máme vystavenou fakturu pro našeho odběratele v SR, který od nás nakupuje naše výrobky: :"za zvýšení nákladů za balení zboží .....".
Faktura je v režimu osvobození. Je to v pořádku??
Děkuju moc za radu!