Re: Promlčené pohledávky v DE
Předem děkuji. Bohužel ani jedna z možností se na mě nevztahuje - je to faktura vystavená na občana - osobu nepodnikající a žijící bez jakéhokoliv soudního řízení. Takže já mám dodanit za co jsem nedostal zaplaceno a nikdy ani nedostanu - tak to je fakt TOP1 a ještě za to dostanu pokutu a penále. Hledám jakoukoliv možnost - neporadíte?
Re: Promlčené pohledávky v DE
Jednu ne příliš obvyklou radu jsem četla v poradně na stránkách společnosti ADAR. Zkuste konzultaci u nich, ale musíte jim sdělit všechny informace vč. toho, zda jste pohledávky uvedl tabulce v Přiznání k dani z příjmů FO 2014 a zda chcete tyto pohledávky vyřadit či co s nimi chcete udělat. Zvažte placenou konzultaci u daňového poradce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2016 20:21
Dobrý podvečer. už jsem se tu dotazoval ohledně dodanění pohledávek a nyní mě zajímá k této záležitosti - jsem osvč a vedu De. tyto pohledávky jsou z roku 2004. v de není možnost jak je odepsat, udělat opr položku (nebo chybuji anevím jak), proto tyto pohl. stále eviduji a vepisuji do dpfo. teď je prý musím zdanit. vztahuje se zde také promlčení a pokud ano jak dál postupovat?