Promlčené pohledávky v DE

• (neregistrovaný)

17. 5. 2016 20:21

Dobrý podvečer. už jsem se tu dotazoval ohledně dodanění pohledávek a nyní mě zajímá k této záležitosti - jsem osvč a vedu De. tyto pohledávky jsou z roku 2004. v de není možnost jak je odepsat, udělat opr položku (nebo chybuji anevím jak), proto tyto pohl. stále eviduji a vepisuji do dpfo. teď je prý musím zdanit. vztahuje se zde také promlčení a pokud ano jak dál postupovat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 5. 2016 21:24

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Promlčené pohledávky v DE
      Neuhrazená pohledávka promlčením nezaniká

§ 23 odst. 8 písm. b) bodem 2. ZDP
      .. s výjimkou pohledávek uvedených v § 24 odst. 2 písm. y) ZDP ..

Musíte si výše uvedený § prostudovat, nevíme, zda Vaše pohledávky pod něj spadají

• 18. 5. 2016 9:50

Jožka K. (neregistrovaný)

Předem děkuji. Bohužel ani jedna z možností se na mě nevztahuje - je to faktura vystavená na občana - osobu nepodnikající a žijící bez jakéhokoliv soudního řízení. Takže já mám dodanit za co jsem nedostal zaplaceno a nikdy ani nedostanu - tak to je fakt TOP1 a ještě za to dostanu pokutu a penále. Hledám jakoukoliv možnost - neporadíte?

• 18. 5. 2016 10:12

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Jednu ne příliš obvyklou radu jsem četla v poradně na stránkách společnosti ADAR. Zkuste konzultaci u nich, ale musíte jim sdělit všechny informace vč. toho, zda jste pohledávky uvedl tabulce v Přiznání k dani z příjmů FO 2014 a zda chcete tyto pohledávky vyřadit či co s nimi chcete udělat. Zvažte placenou konzultaci u daňového poradce.

• 18. 5. 2016 10:44

Jožka K. (neregistrovaný)

Ještě jednou děkuji za informaci. Dodatečné již mám vystaveno - jen ho tam mám donést, vytisknu si k tomu ještě další podklady - přehled pohledávek a pokud najdu ještě mailovou komunikaci a uvidíme co na to paní z fú

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).