Re: statistiky
To si musíte vymyslet nějaká uvěřitelná čísla, pak si to zkopírovat, uložit a příště napsat čísla velice podobná, určitě ne stejná, ideálně mírně vyšší :)
>>>>>>>>Dobrý den, účtuji několik firem a všem postupně
>>>>>>>>začaly
>>>>>>>>chodit do datovek formuláře ze statistického úřadu...
>>>>>>>>vyplňujete je ? Nebo to necháváte takzvaně ,,vyhnít"
>>>>>>>>?
>>>>>>>> / je to dost otravná práce na víc /
>>>>>>>
>>>>>>>Se obávám, že je to povinné, budou je pořád upomínat,
>>>>>>>ale máte pravdu, otravné
>>>>>>>to
>>>>>>>je,
>>>>>>>taky
>>>>>>>máme
>>>>>>>letos
>>>>>>>víc
>>>>>>>>formulářů...
>>>>>>>
>>>>>>>https://www.czso.cz/csu/vykazy/dotazy-k-informaci-o-zpravodajske-povinnosti
>>>>>>
>>>>>>a za poslední dvě vyplnění formulářů jsem byla
>>>>>>bombardovaná z ČSÚ maily, ať ještě dovysvětlím, např.
>>>>>>proč za
>>>>>>loňský rok nebyla provedena školení pro zaměstnance a
>>>>>>která konkrétně provádíme, takže ono to bohužel jenom
>>>>>>odesláním toho formuláře nekončí....
>>>Nejsem si jistá, ale četla jsem, že za neposkytnutí
>>>požadovaných údajů můžete dostat až 100 000,- pokuty,
>>>takže vyplňuji a posílám, i když mě to
>>také
>>>>otravuje:-))
>>
>>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1368148
>>
>>Sama nenechávám vyhnít - rozhodnutí je na odpovědné
>>osobě, ne na mě, jako na externí účetní. Samozřejmě
>>svoji práci za zpracování statistického výkazu si
>>nechávám extra zaplatit.
>Ano, to je přesně ono, mě jako zaměstnanci to nikdo
>extra nezaplatí a strávím s některými výkazy i pár dní,
>chjo....
pro paní v.e.n.d.y.
Není to rada, jen povzdych na tím, kdy mně a moje klienty vyřadili ze systému
- měsíční hlášení (OSVČ, před lety) / nevšimla jsem si, že se mají uvádět částky v tis.Kč a vyplňovala jsem Kč. Když jsem si toho všimla a volala na statistiku, tam mi paní řekla, ať si z toho nic nedělám, že mě zařadí mezi statistickou chybu. Příští rok jsem už nic k vyplňování nedostala.
- roční hlášení (s.r.o., a.s.) / vyplním v systému, chyby, které nedokáži odstranit neřeším. Pak vytisknu a pošlu poštou. Zvláštní, ale také pak následující rok už nic.
Já si myslím, že oni každý rok vybírají kdo a jaké výkazy jim bude vyplňovat a když na Vás ten Černý Petr padne, pak to prostě musíte vyplnit. A taky si myslím, že když někdo dělá problémy, že už příští rok nic nedostane, to jen já blbec, co poctivě vyplňuji, mám výkazy pořád:-) Hezký den
>>To si musíte vymyslet nějaká uvěřitelná čísla, pak si
>>to zkopírovat, uložit a příště napsat čísla velice
>>podobná, určitě ne stejná, ideálně mírně vyšší :)
>tohle právě nebylo o číslech, ale o školení
>zaměstnanců, kde bylo ne, ano, takže budu muset příště vymyslet
>poměr křížků u ano a ne, tak aby byla spokojenost
>úplná :D
Jejda, nový výkaz VZ, že jo? :-)
Jedna ze statistik, které musíme dělat, je Prům 1-12 ... průměrně máme tržby 22 milionů, když vypadne zakázka a tržby jsou jenom 15 milionů, je to pro statistiku problém - máme málo, když se daří a tržby jsou 30 milionů, je to zase problém - máme moc. Bohužel si ty čísla nemůžu vymyslet, protože to má návaznost na další výkazy. A tak zdůvodňuju, zdůvodňuju, zdůvodňuju ...
Děláme stejný výkaz při nižších tržbách než jsou Vaše, přesně, musím zdůvodňovat rozdíly v měsících, proč jeden měsíc vývoz je, další ne -
vždy mne potěší, jak rozhodující vliv má naše firma pro vzkvétání národního hospodářství :), když statistika sbírá údaje za celý průmysl.
Nám zatím chodí naštěstí jen speciální pro zemědělce (prodeje RV, osev, sklizeň atd.) Pravidelně každý měsíc od konce jara se hlásí odhad sklizně, to bývá často opravdu o "kouknutí z okna", zvlášť když agronom má plno práce s přípravou a průběhem žní a na statistiku nemá čas. Tam samozřejmě žádné návaznosti neexistují, ale vždycky mě potom pobaví, když si poslechnu v televizi kolik se sklidí té nebo oné plodiny. Jestli ty odhady každý dělá podobně...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2016 8:09
Dobrý den, účtuji několik firem a všem postupně začaly chodit do datovek formuláře ze statistického úřadu... vyplňujete je ? Nebo to necháváte takzvaně ,,vyhnít" ? / je to dost otravná práce na víc /