Dobrý den,
s informací o platbě DPH do výše zisku 270 tisíc bych nesouhlasila. Dle § 94 zákona o DPH se osoba povinná k dani (podnikatel), která pořizuje zboží z jiného členského státu, se stává plátcem DPH dnem, kdy hodnota pořízeného zboží bez daně v běžném kalendářním roce převýší částku 326 000 Kč. Do celkové hodnoty pořízeného zboží se nezapočítává hodnota nového dopravního prostředku a hodnota zboží, které je předmětem spotřební daně. Plátce je povinen přiznat a zaplatit daň z pořízeného zboží, jehož hodnotou překročí uvedenou částku. V takovém případě se tedy musíte zaregistrovat a odvést DPH. Současně si uplatníte nárok na DPH na vstupu. Jde o tzv. samovyměření daně.
Dagmar Kučerová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 7. 2010 10:22
Zdravím
podníkám v oblasti prodeje spodního prádla ze zahraničí. DOposud jsem nakupoval pouze v USA a pro dovoz knám do ČR jsem potřeboval certifikát o původu zboží, a potom zaplatit CLO a DPH na hranicích. Nyní chci začít dovážet a prodávat také zboí z Francie. Jelikož je Francie v EU platí pro dovoz zboží volný pohyb, ted e chci jen zeptat jak je ot s DPH. Pokud nakoupím zboží, dodavatel mi jej pošle do ČR, já zboží převezmu a prodám v rámci ČR. Nejsem plátce DPH. Vím že do výše zisku 270 tisíc nemusím být plátce dph, proto se ptám, jestli musím nyní platiti někde DPH , když si nakoupím ve Francii zboží.
Díky