Re: novela ZP a změny v dovolené
Většinou při podobných plánovaných změnách jen tiše doufám, že to neprojde. Co říkáte např. nápadu odvodů na SP podle počtu dětí?
Já tomu říkám diskriminace. Sama mám 2 děti, měla bych být ráda, ale přijde mi to nespravedlivé, proč by měli bezdětní odvádět více.
Argumentace paní ministryně, že bezdětní mají několikanásobně vyšší životní úroveň je šílená. Vždyť většina mladých po škole je bezdětná, ale děti plánuje.
>>>>Zdravím všechny při pondělku.
>>>>
>>>>Prosím vás, četli jste už někdo např. toto k
>>>>plánovaným
>>>>změnám
>>>>v
>>>>ZP
>>>>?
>>>>
>>>>http://www.podnikatel.cz/clanky/novela-zakoniku-prace-a-zmeny-v-radne-dovolene/
>>>>
>>>>Díky za názory, případně jakékoliv příklady.
>>>>Hezký den všem.
>>>
>>>Zatím to neřeším ani se nesnažím nastudovat. Pokud ke
>>>změně dojde, zaplatím si školení.
>>
>>Paní Jasná, to já také, já se jen, po přečtení toho
>>článku, zděsila, že už nechápu ale vůbec nic. Mně
>>zajímalo v čem to bude lepší a zatím jsem se jen
>>orosila.
>Většinou při podobných plánovaných změnách jen tiše
>doufám, že to neprojde. Co říkáte např. nápadu odvodů na
>SP podle počtu dětí?
Článek jsem si přečetla, ale vvnějak jsem ho nepochopila. Nějak nepočítají s tím, že člověk v průběhu roku mění zaměstnání, že se bude nepřítomnost počítat na hodiny apod. Uvidíme, co nakonec odsouhlasí, aby to nebyl ještě větší "paskvil" než je zde popisováno. A co se týká odvodů na SP - pamatuji dobu, kdy se daně platili podle počtu vyživovaných dětí (tedy se i započítávaly i ty děti, na které se platily alimentya neměl je dotyčný v přímé péči) - ale to už je hodně, hodně dávno. Nyní asi chtějí něco podobného - aby lidem byly započítávány i děti, které nemají v přímé péči, ale mají je "po světě"? Bude mít nárok na slevu otec i matka dítěte nebo to bude jako u nynějších daní, že si je může odečíst jen jeden? Ti, co jsou bezdětní nebo kteří budou mít děti odrostlé, tak budou platit nejvíc. Když už je jednou něco zaběhlé a funguje to, tak proč to nezměnit? Vždyť by úředníci neměli co kontrolovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2016 13:12
Zdravím všechny při pondělku.
Prosím vás, četli jste už někdo např. toto k plánovaným změnám v ZP ?
http://www.podnikatel.cz/clanky/novela-zakoniku-prace-a-zmeny-v-radne-dovolene/
Já si asi sedím na vedení, ale nějak z toho článku vůbec nechápu, jak se bude počítat dovolená např. při MD, RD, dlouhodobé nemoci, jestli se budou u nedopracované doby sčítat např. všechny návštěvy lékařů + nemoci atd.
Četla jsem to několikrát, ale krom bezproblémového stavu, kdy PP trvá celý rok a není v součtu zameškáno 100 směn (do kterých by se asi měli počítat i ti lékaři), mám dojem, že nerozumím ničemu. A už vůbec neberu v úvahu 12 hod. směny. Nějak celé té komplexní změně nerozumím.
Díky za názory, případně jakékoliv příklady.
Hezký den všem.