Nemoc a exekuce

• (neregistrovaný)

24. 5. 2016 15:35

Moc prosím o radu, jestli mohu ještě nějak napravit co jsem udělala chybně:

exekuce na zaměstnankyni, nenabylo právní moci
    čistá mzda za duben 17309,
    2 děti, rozvedená,
    nepřednostní exekuce
    vypočetla jsem, za pomoci odsud, 2680m. ke stržení
    .,.. neřekla jsem však, že kolegyně pobírala 714 náhradu za nemoc (jsem myslela, že se to do exekuce nepočítá)

takže mzda za duben měla být 17309 plus 714, tj. 18023
    mínus 9268, tj. 8755, to zaokrouhlit na částku dělitelnou třemi, tj. 8754 děleno třemi .. tj. 2918.
    strhla jsem jí tedy méně o 238,- Kč za duben.

pokračuje nemoc v květnu, náhrada vypočtena na částku 4281,- zde jí už pro exekutora nemohu nic zadržet.

Je to tak, moc prosím, správně?
    . nemohla bych jí prosím strhnout v květnu tu částku 238? za duben?
    .. ataké má vyplnit papír pro sociálku protože pokračuje nemoc:

čj. usnesení o nařízení výkonu rozhodnutí.. to chápu.
    výše srážek,, to bude za květen?
    tzn. nulu?

Celková výše nezabavitelné částky dle počtu vyž. osob.
    9268

jaká část z nezabavitelné částky byla zaměstnavatelem započtena jmenovanému v měsíci, v němž vznikl nárok na výplatu nemocenského, .....
    prosím, co tam mám vyplnit?

děkuji moc za rady

Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 5. 2016 17:35

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: nemoc a exekuce
      Na sociálku uvedete jako nezabavitelnou částku 4281,-.Oni si to už celé dopočítají /zbytek nezabavitelné částky a třetinu, kterou jí z nemoc.dávek srazí,poku jí něco vyjde, Vám pošlou na Váš účet, kde ji budete deponovat/píšete,že ještě nenabyla práv.moci). Částku, kterou uvádíte, ji nyní dodatečně srazit nemůžete, ale ona by Vám ji mohla složit do pokladny sama. povedete ji zatím také jako dep.To je nejlepší,myslím si, způsob, když jí to vysvětlíte, že jste náhradu nezapočítala a rozdíl, aby Vám sama složila.

• 25. 5. 2016 6:24

blanka1 (neregistrovaný)

dobré ráno, děkuji moc za Váš čas a odpověď.
      Paní přestala komunikovat, přemýšlím, že nejlepší způsob bude když ty peníze složím sama do pokladny, jakože je to od ní a budu mít klid.
      a děkuji moc za informaci, že sociálka nám bude posílat peníze na účet, to jsem také vůbec netušila. A radeji se zeptám.. mám zatím jen Exekuční příkaz, jak poznám, že to nabylo právní moci?
      teď se zase trochu bojím, čtu větu:

Plátce mzdy a jiných příjmů okamžikem, kdy bude doručeno vyrozumění, že nastaly skutečnosti dle ustanovení par. 52 odst. 3 e ř. podle tohoto exekučního příkazu příslušnou částku poukáže na číslo účtu....

.. čekám tedy ještě to vyrozumění? chápu to dobře...?

Moc děkuji
      Blanka

• 25. 5. 2016 6:39

jasná. (neregistrovaný)

Těch 238,-Kč neřešte. Už jste někdy slyšela, že by k někomu přišel exekutor provést kontrolu výpočtu exekuce? Určitě ne. Pokud po vás nechce exekutor výplatní lístky, tak nemá šanci přijít na to, že bylo o nějakou korunu sraženo méně. Nevím, zda je informace p. Jiřiny správná, že OSSZ bude deponovovanou částku přeposílat na váš účet. Taky jsem již tento případ měla a OSSZ deponovala na svém účtu a až obdrželi nabytí právní moci, pak peníze přeposlali exekutorovi. Pro jistotu zavolejte na vaší OSSZ a zeptejte se na jejich postup. A byla bych ráda, kdybyste dala vědět, co vám řekli, protože si myslím, že by všechny OSSZ měli postupovat jednotně.

• 25. 5. 2016 7:56

blanka1 (neregistrovaný)

děkuji moc... jasná:))) já už to vložila do pokladny, to mě nezabije:)), ale klidně si to vezmu zase zpět... o exekutorech toho vím.. nulanulanic...

já o exxekuci slyším po druhé v životě.. ta první proběhla tak, že byl zaměstnanec sám, srazila jsem jen jednu částku.. a ten to pak doplatil přímo u exekutora.

tahle je jiná. paní nemocná, rozvedená, dvě děti, nekomunikuje:)) no, něco jsem se zase přiučila

o sociálce dám vědět... výplatu budu počítat hned kolem 5tého června tak se ozvu... to je to nejmenší co pro Vás mohu udělat, když si vždy najdete čas a odpovídáte.

a prosím, mám dávat vědět exekutorovi, že paní je na nemocenské - a zřejmě dlouho bude.

ještě jednou díky..

Blanka

• 25. 5. 2016 8:11

jasná. (neregistrovaný)

Není vaše povinnost sdělovat exekutorovi, že zaměstnankyně má nemocenskou. Až vám příjde nabytí právní moci, přepošlete kopii taky OSSZ, aby mohli deponované částky přeposlat exekutorovi. Pořád si myslím, že informace p. Jiřiny není správná a OSSZ vám deponované částky nezašle.

• 25. 5. 2016 8:13

blanka1 (neregistrovaný)

znovu zdravím, a děkuji
      určitě se ozvu, jakmile budu posílat na sociálku tak se na to zeptám.

děkujiiiiii
      Blanka

• 25. 5. 2016 8:19

jasná. (neregistrovaný)

není zač, pěkný den
      >>>>
      >>>o sociálce dám vědět... výplatu budu počítat hned
      >>>kolem 5tého června tak se ozvu... to je to nejmenší
      >>>co
      >>>pro
      >>>Vás mohu udělat, když si vždy najdete čas a
      >>>odpovídáte.
      >>>
      >>>a prosím, mám dávat vědět exekutorovi, že paní je na
      >>>nemocenské - a zřejmě dlouho bude.
      >>>
      >>>ještě jednou díky..
      >>>
      >>>Blanka
      >>
      >>Není vaše povinnost sdělovat exekutorovi, že
      >>zaměstnankyně má nemocenskou. Až vám příjde nabytí
      >>právní moci,
      >>přepošlete kopii taky OSSZ, aby mohli deponované
      >>částky přeposlat exekutorovi. Pořád si myslím, že
      >>informace
      >>p. Jiřiny není správná a OSSZ vám deponované částky
      >>nezašle.
      >
      >
      >znovu zdravím, a děkuji
      >určitě se ozvu, jakmile budu posílat na sociálku tak
      >se na to zeptám.
      >
      >děkujiiiiii
      >Blanka

• 25. 5. 2016 15:28

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: není zač, pěkný den
      POkud by již nabylo právní moci, OSSZ vždy posílá přímo exekutorovi. To by byli nadšeni, aby ještě museli sledovat po skončení nemoci,jestli u nějakého býv.nemocného bylo nabytí právní moci. a deponovat na účtě OSSZ. Jednodušší je poslat zaměstnavateli. Pokud to někde dělají jinak, to zas udivuje mne.

• 26. 5. 2016 6:39

blanka1 (neregistrovaný)

Re: není zač, pěkný den
      Dobrý den oběma:)) nenabylo to ještě právní moci.
      děkuji moc za zkušenosti a doufám, že lidí s exekucí nebudu mít více.. ale co čtu v novinách, tak jich naopak přibývá.....
      pěkný den, pokud možno:))

díky

Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).