Taky mám takový dojem, já se nezeptala, a zatím to účtuji rovnou do nákladů, protože firma obdrží prvně fakturu kde je částka za nájem + DPH, dále částka záloh na odpad a vodu bez DPH a platí to až pak a DD k přijaté platbě za zálohy je k tomu přiložen se stejným datem nebo o pár dnů později. Zdá se mi to celé nějak domotané, nejsem si jistá, jak mám tu přijatou fakturu tedy správně zaúčtovat, když je prvně faktura za vše a pak platba. Zálohy se přece platí dopředu.
Jak by jste to zaúčtoval? Práskla jsem to rovnou, právě proto, že nám vystavili tu fakturu a platba až pak, ale kdyby opravdu dali nějaké vyúčtování a za vodu to asi bude příští rok, neměla bych to jak zúčtovat, tak proto nad tím špekuluju, jestli to nebude jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
21. 10. 2012 13:38
Dobrý den, pěkně prosím - úhrada zálohy na odvoz odpadu 314/221 např. 20.6.2012
faktura -daňový doklad na přijatou platbu 343/314? nebo 518/xxx tzn. zúčtování zálohy?
Nevím, jestli mám DD považovat za zúčtovací fakturu anebo je to jen doklad o kterém se účtuje a zúčtovací fakturu na přeplatek nebo doplatek nám pošlou. Na všech dokladech se píše o zálohách, nebo se mám zeptat u jejich účetní, jak to vlastně bude s vyúčtováním?