Zálohy

• 21. 10. 2012 13:38

Dobrý den, pěkně prosím - úhrada zálohy na odvoz odpadu      314/221 např. 20.6.2012
                           faktura -daňový doklad na přijatou platbu      343/314? nebo 518/xxx tzn. zúčtování zálohy?
    Nevím, jestli mám DD považovat za zúčtovací fakturu anebo je to jen doklad o kterém se účtuje a zúčtovací fakturu na přeplatek nebo doplatek nám pošlou. Na všech dokladech se píše o zálohách, nebo se mám zeptat u jejich účetní, jak to vlastně bude s vyúčtováním?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2012 21:14

bez přezdívky

Taky mám takový dojem, já se nezeptala, a zatím to účtuji rovnou do nákladů, protože firma obdrží prvně fakturu kde je částka za nájem + DPH, dále částka záloh na odpad a vodu bez DPH a platí to až pak a DD k přijaté platbě za zálohy je k tomu přiložen se stejným datem nebo o pár dnů později. Zdá se mi to celé nějak domotané, nejsem si jistá, jak mám tu přijatou fakturu tedy správně zaúčtovat, když je prvně faktura za vše a pak platba. Zálohy se přece platí dopředu.
      Jak by jste to zaúčtoval? Práskla jsem to rovnou, právě proto, že nám vystavili tu fakturu a platba až pak, ale kdyby opravdu dali nějaké vyúčtování a za vodu to asi bude příští rok, neměla bych to jak zúčtovat, tak proto nad tím špekuluju, jestli to nebude jinak.

• 21. 10. 2012 21:43

Rop

Já na špekulování většinou nemám čas ... navíc není moc ukecanějších lidí než jsem já ... takže já bych se zeptal :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).