Re: Potvrzeni bez razitka je neplatne?
Nikde není psáno o razítku - zavolejte si na příslušný FU a oni Vám poví.
Máme DS a tak jsem poslala dopis přes DS - dnes mi volali, že to chtějí
doporučeně s podpisem i razítkem - a to říkali, že kdo má DS tak už komunikuje s FU a ostatními úřady jen tímhle způsobem - co byste chtěli po našich úřednících !!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2016 9:53
Kouzelná moc razítka v Čechách ...nebo mi něco uniklo?
Můj klient je jediným společníkem v SRO a je tam zaměstnaný. Dělala jsem mu přiznání k DPFO, protože má i příjmy z pronájmu. Přiložili jsme potvrzení o zdanitelných příjmech z té SRO, všechny rubriky vyplněny, podepsáno, posláno jeho datovkou (razítko jsme tam nedali, údaje o firmě tam byly vyplněny kompletně).
Dnes (po cca 2 měsících od podání) přišla klientovi sms na mobil z jakéhosi čísla 999030 (odkud chodí i různé reklamy). V smsce stálo: "Dobrý den, na potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti dávejte laskavě razítka, bez razítka je toto potvrzení neplatné - (za pomlčkou následovalo jeho jméno a příjmení). Finanční úřad."
Nebyl tam žádný kontakt, jméno, nic. Klientovi jsem odepsala, že dle mého názoru žádný paragraf nenařizuje ani vlastnictví razítka, natožpak jeho používání. A pokud se mu ozvou telefonicky nebo datovkou, ať jim dá na mě kontakt, že si to s nimi "vyřídím" :-)
Prosím o Vaše názory, jak to vidíte Vy. Uteklo mi něco? Mýlím se? Nebo je někdo na berňáku až příliš aktivní? - ale neumí se ani podepsat, natožpak dát na sebe kontakt...?! :-/ Díky předem za reakce.